Indriksons: Stadiona investors ir atrasts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons LTV raidījumā «Sporta Studija» atklāja, ka Latvijas nacionālās izlases stadionam jeb «Futbola mājām» ir atrasts privātais investors, kas būtu gatavs uzcelt stadionu.

«Investors ir atrasts. Ir jāaizbrauc līdz [Rīgas] domei, un lai to lietu apstiprina. Viņš [investors] ir pateicis, ka viņš vēlas uzbūvēt šo stadionu, bet personiski es tam noticēšu, kad tā nauda būs rēķinā,» LTV «Sporta Studijai» sacīja LFF prezidents.

Vārdā investors gan netiek nosaukts.

Tikmēr Rīgas domē šodien plkst.14 sasaukta ārkārtas sēde, kurā pašvaldība lēmumu par stadiona nodošanu LFF bezatlīdzības lietošanā grasās atzīt par spēku zaudējušu.

22. augustā Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja sagatavoto lēmumprojektu, ar kuru atceļ Rīgas domes lēmumu par pašvaldībai piederošā stadiona Krišjāņa Barona ielā 116 nodošanu bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai.

Kā norādīja pašvaldībā, lēmums pieņemts, ņemot vērā jūlija beigās saņemto biedrības «Latvijas Futbola federācija» vēstuli, kurā tā informē, ka ar biedrības rīcībā esošajiem resursiem nav iespējams saviem spēkiem pilnvērtīgi veikt sporta kompleksa projekta realizāciju un nodošanu ekspluatācijā iepriekš noteiktajā termiņā – 2017. gada jūnijā.

«Tuvākajā laikā RD Īpašuma departaments teritoriju pārņems savā valdījumā, nodrošinot tai apsardzi,» paziņojumā medijiem pirms nedēļas informēja pašvaldība, norādot, ka tiekot izstrādāti dažādi citi teritorijas attīstības varianti.

LFF valde izvēlējās neņemt nepieciešamo kredītu, lai uzbūvētu stadionu. Šā iemesla dēļ varētu ciest citi federācijas projekti, uzskata Indriksons.

Tikmēr «Arēnas Rīga» valdes priekšsēdētājs Ģirts Krastiņš pastāstīja, ka nepieciešamos aptuveni 15 miljonus var atpelnīt apmēram 15, 20 vai pat 30 gadu laikā.

Jaunumi stadiona lietā Kr. Barona ielā tiek gaidīti aptuveni pēc mēneša. Līdz tam Latvijas nacionālā komanda savas mājas spēles aizvadīs «Skonto» stadionā.

Futbola federācijas vēlēšanās aizgājušajā pavasarī Indriksons solīja, ka valstsvienībai stadions Kr. Barona ielā tiks uzcelts, turklāt jau 2017. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu