Pētījums: Latvijas futbola virslīgai ir zemākā apmeklētība Baltijas valstīs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgai ir zemākā spēļu apmeklētība no visu trīs Baltijas valstu čempionātiem, savā pētījumā noskaidrojusi bukmeikeru kompānija «World Sports Network» (WSN).

WSN pētījumā noskaidrots, ka iepriekšējā sezonā Latvijas čempionāta spēles kopumā noskatījies 32 221 cilvēks, kas ir zemākais rādītājs starp visām Baltijas valstīm.

Vislabāk no Baltijas valstīm apmeklētības ziņā klājies Lietuvai, kuras futbola čempionāta mačus kopumā iepriekšējā sezonā apmeklēja 50 818 skatītāji, kamēr Igaunijai tie bija 36 094.

Starp Eiropas valstīm tie ir pieticīgi rādītāji, kas Baltijai ļāvis apsteigt tikai Moldovas, Melnkalnes un Albānijas futbola čempionātus.

Tikmēr Eiropas vadošais čempionāts apmeklējuma ziņā ir Anglijas premjerlīga, jo tās mačus iepriekšējā sezonā kopumā apmeklēja nepilni 13,9 miljoni cilvēku, kamēr ar 13,25 miljoniem otrā bija Vācijas bundeslīga.

Pirmo trijnieku ar 10,7 miljoniem noslēdz Spānijas čempionāts, kamēr piecniekā vēl ir Itālija un Francija.

Zīmīgi, ka Anglijā biļetes uz futbola mačiem ir visdārgākās Eiropā. Lētākās biļetes iepriekšējā sezonā bija Lesteras «City» komandai, kas ieejas kartes pārdeva, sākot no 22 mārciņām (25 eiro), kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā cena, par kādu savas lētākās biļetes pārdod Vācijas grands Minhenes «Bayern».

Savukārt Krievija ar kopējo apmeklētību 2,4 miljoni ieņem tikai 11.vietu, turklāt to apsteidz tādas valstis kā Nīderlande, Portugāle, Beļģija, Turcija un Polija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu