«Liepāja» un «Ventspils» ļoti svarīgā Kurzemes derbijā cīnās bezvārtu neizšķirti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

«Liepājas» futbolisti piektdien svarīgā «SynotTip» Latvijas virslīgas spēlē savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar «Ventspils» komandu, abām vienībām zaudējot punktus cīņā par attiecīgi trešo un pirmo vietu.

Ventspils un Liepājas klubi virslīgas turnīrā kopš 1997.gada aizvadījuši 77 spēles, 30 uzvaras svinot Liepājas komandām, bet 24 panākumi ir «Ventspilij», kamēr 23 dueļi noslēgušies ar neizšķirtu. Kopš 2014.gada, kad vēju pilsētas komandas «Liepājas metalurga» vietā pārstāv «Liepāja», jaunizveidotais klubs ticis pie divām uzvarām, pieciem zaudējumiem, bet piecas spēles beigušās neizšķirti.

Mačs šodien tika aizvadīts ļoti lietainos apstākļos, kas traucēja noslēgt uzbrukumus ar vārtu guvumiem. Pirmā puslaika beigās lieliska iespēja izcelties bija ventspilniekam Ritvaram Ruginam, taču Krišs Kārkliņš izsita bumbu no vārtu līnijas, neļaujot tai ielidot liepājnieku cietoksnī.

Tāpat kā pirmajā puslaikā, arī otrajā mača nogrieznī ar bumbu vairāk spēlēja ventspilnieki, taču savas iespējas nerealizēja. Pamatlaika kompensācijas laikā abas vienības apmainījās ar bīstamām standartsituācijām, bet vārtus neguva un mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Abas komandas pēdējos piecos mačos nav zaudējušas, taču liepājnieki divas spēles ir uzvarējuši un trīs mačos punktus dalījuši uz pusēm, kamēr ventspilnieki divas reizes spēlējuši neizšķirti, bet iepriekšējos trīs mačos bija uzvarējuši.

Pagājušajā nedēļā valsts čempione «Liepāja» viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar līderi Jūrmalas «Spartaku», bet «Ventspils» mājās ar 1:0 uzvarēja «Riga».

Šosezon savstarpējās spēlēs Kurzemes derbijā labāk ir veicies «Ventspils» futbolistiem. Pirmajā mačā martā tika fiksēts neizšķirts 2:2, otrajā cīņā maijā «Ventspils» mājās uzvarēja ar 2:0, bet jūlijā viesos ventspilnieki bija labāki ar 3:2.

Virslīgas kopvērtējumā «Spartakam» ir 49 punkti 22 mačos, par pieciem punktiem apsteidzot 23 spēles aizvadījušo ventspilniekus, kamēr «Liepājai» ir 38, bet «Jelgavai» 36 punkti, taču zemgaliešiem ir divas spēles rezervē.

RFS ar 26 punktiem ir piektā, bet tai ar 22 punktiem seko «Riga», kas tāpat kā «Jelgava» aizvadījusi 21 spēli. Tikmēr septīto vietu ar 20 punktiem ieņem «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU), bet turnīra tabulu ar astoņiem punktiem noslēdz «Daugavpils».

Virslīgas 23.kārta turpināsies sestdien, kad līdere «Spartaks» viesos pie «Daugavpils» futbolistiem, bet «Metta»/LU uzņems RFS vienību, savukārt svētdien «Jelgava» tiksies ar «Riga» komandas futbolistiem.

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora «SynotTip» piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs «Skonto». Pirms gada «Skonto» bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

«Skonto» valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut «Skonto» komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva «Liepāja», otro vietu ieguva «Skonto», bet trešā palika «Ventspils».

«Liepāja» kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu