Krievijas sporta ministrs Mutko pārvēlēts Futbola savienības prezidenta amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko sestdien tika pārvēlēts Krievijas Futbola savienības (RFS) prezidenta amatā.

Mutko iepriekš RFS vadīja no 2005. līdz 2009.gadam, bet amatā atgriezās pērn septembrī. Viņš toreiz aizstāja Nikolaju Tolstihu, kuru atstādināja, vainojot organizācijas ievešanā parādos.

Šoreiz Mutko prezidenta vēlēšanās bija trīs konkurenti, bet izšķirošajā balsojumā bija palicis vienīgi kādreizējais Krievijas izlases galvenais treneris Valērijs Gazajevs. Vēlēšanās par Mutko nobalsoja 65% balstiesīgo, bet par Gazajevu - 35%.

Tāpat sestdien Krievijas Futbola savienības (RFS) kongresa laikā Īpašo uzdevumu mobilā vienība (OMON) aizturēja par Krievijas futbola fanu līderi uzskatīto Aleksandru Špriginu, kurš šajā vasarā kļuva slavens, kad Eiropas čempionāta laikā viņš no Francijas tika izraidīts divreiz četru dienu laikā. Pašlaik vēl nav zināms Šprigina aizturēšanas iemesls, bet kongresa laikā Mutko paziņoja, ka Viskrievijas fanu savienība tiek izslēgta no RFS.

Šī gada Eiropas čempionātā krievu līdzjutēji Francijā vairākkārt izraisīja vardarbīgas sadursmes.

Krievija gatavojas 2018.gada Pasaules kausa finālturnīram, ko tā uzņems savās mājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu