Madrides «Real» mača beigās nenotur vadību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pašreizējā UEFA Čempionu līgas titula īpašniece Madrides «Real» otrdien nespēja nosargāt vadību, jo mača beigās ielaida vārtus, kārtējo reizi viesos nespējot uzvarēt Vācijas bundeslīgas klubu Dortmundes «Borussia».

F apakšgrupas aizraujošā spēle noslēdzās neizšķirti 2:2 (1:1).

Rezultātu cīņas 17.minūtē atklāja Spānijas granda portugāļu līderis Krištianu Ronaldu, kurš guva savus 95.vārtus Čempionu līgas spēlēs, tomēr vēl līdz pārtraukumam mājinieki atjaunoja neizšķirtu, jo 43.minūtē precīzs bija Pjērs Emeriks Obamejangs no Gabonas.

Līdzīgs scenārijs bija arī otrajā puslaikā, jo vispirms «Real» aizsargs Rafaels Varans vadībā izvirzīja viesus, bet 87.minūtē Andrē Širle ar sitienu no soda laukuma panāca izlīdzinājumu 2:2.

«Real» sesto reizi viesos tikās ar Dortmundes klubu un joprojām ir bez uzvarām, savukārt pret Vācijas klubiem viesos Madrides klubs ir uzvarējis vien četros no 30 mačiem.

Tikmēr vēl vienā šīs grupas spēlē Lisabonas «Sporting» no Portugāles savā laukumā ar 2:0 (2:0) uzvarēja Polijas čempionvienību Varšavas «Legia». «Sporting» labā pirmajā puslaikā ar deviņu minūšu intervālu izcēlās kostarikānis Braiens Ruiss un Bass Dosts no Nīderlandes.

Pēc divām kārtām «Borussia» un «Real» ir ieguvuši pa četriem punktiem, «Sporting» ir par punktu mazāk, bet «Legia» ir tukšā.

Savukārt G apakšgrupā Anglijas premjerlīgas čempione Lesteras «City» mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja «Porto» komandu no Portugāles, tiekot pie otrā panākuma divos mačos. Vienīgos vārtus spēles 25.minūtē guva «City» alžīriešu uzbrucējs Islams Slimani, kurš pēc centrējuma no tuvas distances precīzi sita ar galvu.

Lesteras klubs kļuvis par pirmo Anglijas komandu, kura UEFA Čempionu līgā debitējusi ar divām uzvarām.

Otrā šīs grupas spēlē Dānijas čempionvienība «Kobenhavn» savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 4:0 (0:0) uzvarēja «Club Brugge» no Beļģijas. Dāņi vadībā izvirzījās 53.minūtē, kad bumbu savos vārtos ieraidīja beļģu kluba spēlētājs Stefano Densvils. Drīz pēc tam «Kobenhavn» spēlētājs Ludvigs Augustinsons nerealizēja 11 metru soda sitienu, tomēr mājiniekiem piederēja liels pārsvars un līdz mača beigām viņi guva trīs vārtus, kad izcēlās Tomass Delanijs, Federiko Santanders un Matiass Jergensens.

Kopenhāgenas klubs 11 reizes sita pa «Club Brugge» vārtiem, kamēr viesi mājinieku vārtu taisnstūrī trāpīja vien divas reizes.

Pēc divām kārtām G apakšgrupas līdere ar sešiem punktiem ir Lesteras «City», «Kobenhavn» tikusi pie četriem, bet «Porto» pie viena punkta, kamēr «Club Brugge» abos mačos ir zaudējusi.

Visbeidzot H apakšgrupā Itālijas čempione Turīnas «Juventus» viesos ar 4:0 (2:0) sagrāva Zagrebas «Dinamo», bet UEFA Eiropas līgas iepriekšējo trīs gadu uzvarētāja «Sevilla» no Spānijas mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Francijas klubu Lionas «Olympique».

«Juventus» labā pirmajā puslaikā vārtus guva Miralems Pjaničs un Gonsalo Igvains, bet pēc atpūtas precīzi bija Paulo Dibala un Danis Alvešs.

Tikmēr Seviljā notikušajā cīņā vienīgie vārti tika gūti 53.minūtē, kad izcēlās «Sevilla» uzbrucējs Visams ben Jeders.

Pēc divām kārtām «Juventus» un «Sevilla» ir tikuši pie četriem punktiem, kamēr Lionas kluba rēķinā ir par punktu mazāk, bet Zagrebas «Dinamo» abās spēlēs ir zaudējusi.

LETA jau ziņoja, ka E apakšgrupā pašlaik traumētā Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempione Maskavas CSKA savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Anglijas premjerlīgas komandai Totenhemas «Hotspur».

Vienīgie vārti tika iesisti 71.minūtē, kad pēc lieliskas piespēles viens vārtu priekšā palika rezultatīvais Dienvidkorejas uzbrucējs Honmiņs Sons, kurš savu iespēju garām nelaida. Kopumā mača gaitā pārsvars piederēja Anglijas komandai, kas svinēja pelnītu uzvaru.

Tiek ziņots, ka Cauņa pavisam drīz atsāks treniņus, tomēr šosezon viņš vēl nav bijis pieteikts nevienai spēlei.

Tikmēr citā šīs grupas spēlē dramatisku neizšķirtu izrāva Francijas vienība «Monaco», kas savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar Vācijas komandu Leverkūzenes «Bayer». 73.minūtē viesus vadībā izvirzīja meksikānis Havjers Ernandess jeb Čičarito, bet neizšķirts tika izrauts pāris sekundes pirms beigu svilpes, kad kompensācijas laika ceturtajā minūtē ar lielisku sitienu no soda laukuma robežas izcēlās polis Kamils Gliks.

Pirms tam pirmajā kārtā CSKA viesos atspēlēja divu vārtu deficītu un nospēlēja 2:2 ar «Bayer», bet «Monaco» izbraukumā ar 2:1 pieveica «Hotspur». Līdz ar to pēc divām kārtām par grupas līderi ar četriem punktiem kļuvusi «Monaco» komanda.

Nākamajā kārtā CSKA 18.oktobrī uzņems tieši «Monaco» futbolistus.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu