Čempionu līgas pirmajā spēlē Rostovā uzvirmojis rasisms

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Trešdien vēsturē pirmajā UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra spēlē Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas uz laukuma ticis izmests banāns.

Aizvadītajā mačā «Rostov» komanda cīnījās neizšķirti 2:2 ar Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV, un Krievijas mediji piefiksējuši, ka banāns 23. minūtē redzams televīzijas kadros.

Pagaidām nav zināms, vai šo incidentu savā ziņojumā pieminējis spēles delegāts.

«Domāju, atgadījums Rostovā ir unikāls, tas nākotnē neatkārtosies,» norādījis 2018.gada Pasaules kausa rīkotāju komitejas vadītājs Aleksejs Sorokins. «Ar Krievijas Futbola savienību monitorējam situāciju, taču tribīnēs nav iespējams pārbaudīt katru personu.»

Šobrīd vēl nav zināms, vai par trešdienas spēlē izmesto banānu «Rostov» tiks piespriests kāds sods.

Jau 9.septembrī Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) disciplinārā komiteja lika «Rostov» komandai aizvadīt vienu spēli daļēji slēgtu tribīņu priekšā saistībā ar līdzjutēju rasistisku uzvedību UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra «play-off» kārtā pret Nīderlandes vienību Amsterdamas «Ajax».

«Rostov» komanda pagājušajā sezonā izcīnīja otro vietu Krievijas premjerlīgā, kas bija pārliecinoši augstākā tās vēsturē, bet šovasar vienība pārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju, pirmoreiz vēsturē iekļūstot pamatturnīrā. Pirmajā apakšgrupu mačā tika smagi kapitulēts Vācijas čempionei Minhenes «Bayern», bet trešdien «Rostov» tika pie savā vēsturē pirmā kopvērtējuma punkta.

Rasisma sakarā jāpiebilst, ka Krievijas futbolā un sportā kopumā tas ir visai bieža parādība. Turklāt 2018. gadā šajā valstī 11 pilsētās notiks Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu