Kasiljass paliek neizsaukts arī uz Spānijas izlases oktobrī paredzētajām spēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas izlases galvenais treneris Hulens Lopetegi uz oktobrī paredzētajiem 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačiem nav izsaucis Ikeru Kasiljasu, tādējādi pieredzējušajam vārtsargam vēl neizdosies pārspēt Vitālija Astafjeva rekordu.

Tāpat kā septembrī kandidātu sarakstā ir vārtsargi Davids de Hea (Mančestras «United») un Pepe Reina («Napoli»), bet Adriana (Vesthemas «United») vietā šoreiz izsaukts Serhio Riko («Sevilla»).

Jūnija sākumā Kasiljass atkārtoja kādreizējā Latvijas valstsvienības pussarga Astafjeva Eiropas rekordu nacionālajā izlasē aizvadīto spēļu skaita ziņā. Viņi abi pašlaik valstsvienībā nospēlējuši pa 167 spēlēm.

Tiesa, Astafjevam Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) oficiāli atzinusi 165 spēles, taču kopumā viņš valstsvienībā aizvadījis par diviem mačiem vairāk. Savukārt citur pieejamā informācija liecina, ka Astafjevs izlasē aizvadījis 166 spēles un Kasiljass viņa rekordu jau pārspējis.

Kasiljass Spānijas izlasei 2010.gadā palīdzēja izcīnīt Pasaules kausu, bet 2008. un 2012.gadā tika kronēts par Eiropas čempionu.

Pēc nedēļas spāņi 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas G apakšgrupas spēlē grandu cīņā viesosies pie Itālijas, bet trīs dienas vēlāk pretinieku laukumā tiksies ar Albāniju.

Pasaules kausa kvalifikāciju G apakšgrupā spāņi iesāka ar sagrāvi 8:0 pār Lihtenšteinu, Itālija ar 3:1 pieveica Izraēlu, bet Albānija ar 2:1 pārspēja Maķedoniju.

Jūlija sākumā Spānijas izlases galvenā trenera amatu atstāja Visente del Boske, kura vadītā valstsvienība aizvadītajā Eiropas čempionātā nespēja pārvarēt astotdaļfināla barjeru.

Viņa vietā stājās bijušais vārtsargs Lopetegi, kurš futbolista karjeras laikā pārstāvēja Spānijas grandus Madrides «Real» un «Barcelona», kā arī «Las Palmas», «Logrones» un Madrides «Rayo Vallecano», bet Spānijas valstsvienībā viņš aizvadīja tikai vienu spēli.

Patlaban 50 gadus vecais speciālists iepriekšējās divas sezonas vadīja tieši Kasiljasa pārstāvēto Portugāles komandu «Porto».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu