Vengers un Početino neizslēdz iespēju kādreiz vadīt Anglijas futbola izlasi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola premjerlīgas klubu Londonas «Arsenal» un Totenhemas «Hotspur» galvenie treneri, attiecīgi Arsēns Vengers un Maurisio Početino, neizslēdz, ka kādreiz varētu vadīt Anglijas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka otrdien no Anglijas futbola izlases galvenā trenera amata atkāpās Sems Elerdaiss, kurš valstsvienību stūrēja vien 67 dienas, šajā laikā Anglijas izlasi vadot vienā oficiālā spēlē.

Vengeram pēc šīs sezonas beigsies līgums ar «Arsenal» komandu, kuru viņš vada jau 20 gadus.

«Mana prioritāte ir labi strādāt «Arsenal» rindās. Tomēr, ja kādu dienu esmu brīvs, kāpēc gan ne?» teica Vengers.

Tāpat arī Početino neizslēdz savu kandidatūru, taču tas visdrīzāk tuvākajā nākotnē nenotikšot.

«Jā, kāpēc ne? Kaut kad nākotnē. Pagaidām gan tas nav iespējams. Man ir jauns līgums ar «Hotspur», līdz ar to tas nav mans laiks,» secināja Početino.

Pretēji Vengeram un Početino Edijs Havs, kurš pērn palīdzēja «Bournemouth» vienībai pirmoreiz vēsturē iekļūt premjerlīgā un bija viens no iepriekšējiem kandidātiem, vairs nedomā par savu kandidatūru.

«Pārāk par to nepriecājos. Iemesls, kāpēc esmu futbolā, ir, jo vēlos trenēt, būvēt komandu, uzvarēt spēles, sacensties ar citām komandām un iedvesmot spēlētājus. Premjerlīgā seko spēle pēc spēles, līdz ar to Anglijas izlases vadīšanu neapsveru,» komentēja Havs.

LETA jau vēstīja, ka nomaskējušies «Telegraph» žurnālisti nofilmējuši Elerdaisu iesakām veidus, kā apiet Anglijas Futbola asociācijas (FA) pāreju noteikumus, kas liedz trešajām pusēm īpašumtiesības uz spēlētājiem. Elerdaiss nofilmēts tikšanās laikā, kurā viņš sarunājās ar personām, kuras uzdevās par Tālo Austrumu investoriem.

Sākotnēji otrdien FA vadība pavēstīja, ka pieprasījusi Elerdaisam paskaidrojumus, bet vakarā apstiprināja, ka treneris iesniedzis atlūgumu.

Speciālists paguva Anglijas izlasi trenēt tikai vienā mačā, kurā šomēnes ar 1:0 tika uzvarēta Slovākija.

FA paziņojusi, ka oktobrī un novembrī gaidāmajos Pasaules kausa kvalifikācijas mačos ar Maltu, Slovēniju un Skotiju, kā arī pārbaudes spēlē ar Spāniju valstsvienību trenēs Anglijas U-21 izlases vadītājs Gerets Sautgeits.

Kā vēstīts, Elerdaiss sarunā arī piekrita doties uz Honkongu un būt firmas pārstāvis par 400 000 britu mārciņu (461 000 eiro). Tāpat Elerdaiss veltīja asus vārdus iepriekšējā Anglijas izlases galvenā trenera Roja Hodžsona virzienā, kritizējot viņu un asistentu Geriju Nevilu saistībā ar Eiropas čempionāta finālturnīra laikā pieņemtajiem lēmumiem.

Šis nav pirmais gadījums, kad Elerdaiss iekuļas nepatikšanās. Pirms desmit gadiem britu raidsabiedrības BBC raidījumā «Panorama» tika apgalvots, ka Elerdaiss saņēmis nelikumīgus maksājumus par transfēru darījumiem, taču pierādījumi pret viņu netika atklāti.

Elerdaiss par Anglijas izlases galveno treneri kļuva vien jūlija beigās, nomainot amatā Hodžsonu.

Karjeras laikā Elerdaiss ir trenējis tādus klubus kā Boltonas «Wanderers», Ņūkāslas «United», Blekbērnas «Rovers» un Vesthemas «United», bet iepriekšējā sezonā viņš vadīja «Sunderland» vienību.

Elerdaiss savulaik 21 sezonu bija futbolists, pārsvarā spēlējot Anglijas otrajā līgā, kā arī sezonu aizvadot Ziemeļamerikā un nedaudz spēlējot arī Īrijā. Karjeras laikā viņš 479 spēlēs guva 32 vārtus.

Trenera karjeru Anglijā par «lielo Semu» dēvētais Elerdaiss sāka 1991.gadā, kad kļuva par Īrijas kluba «Limerick» spēlējošo treneri. Pēc tam viņš kļuva par Prestonas «North End» treneri, bet no 1994. līdz 1996.gadam trenēja «Blackpool» komandu, par kuras līdzīpašnieku vēlāk kļuva Latvijas uzņēmējs Valērijs Belokoņs.

No 1999. līdz 2007.gadam viņš trenēja Boltonas «Wanderers», ar šo komandu 2001.gadā ar trešo piegājienu izcīnot ceļazīmi uz Anglijas premjerlīgu. Pēc tam sekoja darbs ar Ņūkāslas, Blekbērnas un Vesthemas komandām, bet «Sunderland» vadības grožus viņš pārņēma pirms iepriekšējās sezonas.

Tiesa, savas trenera karjeras laikā Elerdaiss nav izcēlies ar patiešām skaļiem panākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu