«Jelgavas» futbolisti svarīgā spēlē par trešo vietu virslīgā uzvar «Liepāju»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Ozoliņš

«Jelgavas» komanda «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas 24.kārtas pirmajā spēlē piektdien ar rezultātu 3:1 (2:1) viesos uzvarēja savu sīvāko konkurenti cīņā par trešo vietu «Liepāju», tādējādi sperot platu soli pretī bronzas medaļām.

Pēc piektdienas mača jelgavnieki par četriem punktiem apsteidz pērnās sezonas čempioni «Liepāju», turklāt vēju pilsētas futbolisti aizvadījuši par maču vairāk. «Jelgava» gan vēl nav zaudējusi cerības arī par augstāka kaluma medaļām, jo otrā vieta ir divu punktu attālumā, bet pirmajai vietai pagaidām tiek zaudēti septiņi punkti.

Mača rezultātu spēles 36.minūtē ar skaistu tālsitienu no soda laukuma stūra atklāja «Jelgavas» lietuviešu uzbrucējs Karols Laukžems. Pēc astoņām minūtēm pieredzējušais pussargs Andrejs Perepļotkins ar spēcīgu sitienu tieši pretī vārtiem dubultoja zemgaliešu pārsvaru. Tiesa, divu vārtu pārsvars netika ilgi nosargāts, jo minūti vēlāk horvātu aizsargs Dario Tomičs pēc stūra sitiena vienus vārtus atguva.

Otrā puslaika vidū pēc standartsituācijas izspēles arī Kristaps Grebis raidīja bumbu «Jelgavas» vārtos, taču strīdīgā situācijā tika nosvilpta aizmugure, kā dēļ liepājnieku uzbrucēja precīzais raidījums netika ieskaitīts. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām jelgavnieki guva trešo vārtus, pēc stūra sitiena Gļebam Kļuškinam triecot bumbu vārtos. Atlikušajās minūtēs mājinieki nespēja atspēlēt divus vārtus, un uzvaru ar rezultātu 3:1 svinēja «Jelgavas» futbolisti, kuri spēra platu soli pretī bronzas medaļām.

«Liepāja» pēdējās piecās spēlēs cīnījās bez zaudējumiem, divos mačos uzvarot, bet trīs cīņas noslēdzot neizšķirti. Tiesa, iepriekšējos divos mačos valsts čempioni nebija guvuši vārtus, aizvadot bezvārtu neizšķirtus 0:0 ar turnīra līderi Jūrmalas «Spartaku» un pirms nedēļas arī ar vicelīderi «Ventspili».

Tikmēr «Jelgava» iepriekšējā kārtā ar 1:0 uzvarēja «Riga» vienību, bet vēl pirms tam ar 0:1 zaudēja RFS komandai, tobrīd pārtraucot deviņu nezaudētu spēļu sēriju virslīgā.

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās četras reizes un labāk veicies «Jelgavai», kas izcīnījusi trīs uzvaras. Jelgavnieki jūnijā un augustā uzvarēja attiecīgi ar rezultātiem 1:0 un 3:2, kamēr sezonas pirmajā savstarpējā mačā aprīlī ar 1:0 labāki bija «Liepājas» futbolisti.

Virslīgas kopvērtējumā «Spartakam» ir 49 punkti 23 mačos, par pieciem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par septiņiem «Jelgavu». Tikmēr «Liepāja» ar 38 punktiem 24 spēlēs ir drošā ceturtajā vietā, bet pirmajam trijniekam zaudē četrus punktus.

RFS ar 27 punktiem ir piektā, bet tai ar 22 punktiem seko «Riga», kas tāpat kā «Jelgava» aizvadījusi 22 spēles. Tikmēr septīto vietu ar 21 punktu ieņem «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU), bet turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz «Daugavpils», saglabājot nelielas cerības uz vietas saglabāšanu virslīgā.

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora «SynotTip» piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs «Skonto». Pirms gada «Skonto» bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

«Skonto» valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut «Skonto» komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva «Liepāja», otro vietu ieguva «Skonto», bet trešā palika «Ventspils». «Liepāja» kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu