«Ventspils» mača izskaņā pieveic «Spartaku» un saasina cīņu par Latvijas futbola troni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Ventspils» komanda sestdien «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas mačā izbraukumā ar 1:0 (0:0) pieveica kopvērtējuma līderi Jūrmalas «Spartaku», tādējādi saasinot cīņu par titulu.

Līdz ar to «Ventspils» virslīgas līderiem «Spartakam» kopvērtējumā pietuvojies līdz diviem punktiem. Līdz turnīra beigām atlikušas tikai četras kārtas.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Kaspars Svārups.

Šī mača rezultāts varēja tikt atklāts jau pirmajā minūtē, kad «Ventspils» komanda izsita bumbu no savu vārtu līnijas. Jau 14.minūtē ventspilnieki bija spiesti veikt piespiedu maiņu, kad Vadima Žuļeva vietā devās Ritvars Rugins. Tiesa, pirmajā puslaikā neviena no komandām vārtus tā arī neguva.

Savukārt otrais puslaiks jau aizritēja aktīvāk, turklāt to labāk iesāka «Ventspils» futbolisti, bet rezultāts palika nemainīgs. Iniciatīva gan piederēja kurzemniekiem, kas vainagojās panākumiem, jo 78.minūtē pēc centrējuma vārtus guva Svārups. Cīņas izskaņā jūrmalniekiem tā arī neizdevās atspēlēties, turklāt arī cerēto spiedienu uz pretinieku vārtiem viņiem nesanāca radīt.

Jau kompensācijas laikā lieliska izdevība dubultot rezultāta starpību bija Jurijam Žigajevam, kura sitiens «šķērītē» gan tika atvairīts.

Abas komandas šosezon iepriekš bija aizvadījušas trīs savstarpējās spēles. Pirmajā aplī ar rezultātu 2:1 uzvarēja «Ventspils», bet nākamajos divos mačos uzvaras svinēja jūrmalnieki, attiecīgi ar 5:1 un 1:0.

«Spartaks» iepriekšējā mačā negaidīti ar 1:2 piekāpās turnīra pastarītei «Daugavpilij», tādējādi pie uzvaras netiekot ceturtajā mačā pēc kārtas. Savukārt «Ventspils» Kurzemes derbijā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar «Liepāju».

Nākamajās divās spēlēs «Spartakam» arī nevarēs palīdzēt Moštags Jagubi, kurš otro reizi sezonā saņēmis trīs spēļu diskvalifikāciju.

Savukārt vēl vienā sestdienas mačā RFS komanda Arkādijas stadionā tikai pašā mača izskaņā ar 2:0 (0:0) uzvarēja pēdējā laikā atzīstami spēlējošo «Daugavpili».

Rīdzinieki abus vārtus guva vien pamatlaika kompensācijas laikā, kad izcēlās Aleksejs Višņakovs un Igors Kozlovs.

Šosezon savstarpējās spēlēs abas komandas iepriekš uzvaras bija dalījušas uz pusēm, kā arī vienu reizi nospēlējušas neizšķirti.

Iepriekšējā kārtā RFS cīnījās neizšķirti 1:1 ar «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandu, bet «Daugavpils» ar 2:1 uzvarēja «Spartaku».

24.kārtas noslēdzošajā mačā «Riga» plkst.16 «Skonto» stadionā uzņems «Metta»/LU vienību.

Pirmajā aplī ar rezultātu 1:0 uzvarēja «studenti», bet otrajā aplī «Riga» revanšējās, vinnējot ar 2:1. Iepriekšējā savstarpējā mačā abas komandas cīnījās neizšķirti 1:1.

«Riga» pie uzvaras nav tikusi kopš augusta vidus, bet iepriekšējās piecās spēlēs piedzīvoti trīs zaudējumi un divas reizes nospēlēts neizšķirti. Savukārt «Metta»/LU iepriekšējos divos mačos cīnījusies neizšķirti.

LETA jau vēstīja, ka «Jelgavas» komanda 24.kārtas pirmajā spēlē piektdien ar rezultātu 3:1 viesos uzvarēja savu sīvāko konkurenti cīņā par trešo vietu «Liepāju», tādējādi sperot platu soli pretī bronzas medaļām.

Virslīgas kopvērtējumā «Spartakam» ir 49 punkti 24 mačos, par diviem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par septiņiem «Jelgavu». Tikmēr «Liepāja» ar 38 punktiem 24 spēlēs ir drošā ceturtajā vietā, bet pirmajam trijniekam zaudē četrus punktus.

RFS ar 30 punktiem ir piektā, bet tai ar 22 punktiem seko 22 mačus aizvadījusī «Riga». Tikmēr septīto vietu ar 21 punktu ieņem «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU), bet turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz «Daugavpils», saglabājot nelielas cerības uz vietas saglabāšanu virslīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu