Dāvis Ikaunieks: Jāturpina cīnīties, priekšā vēl ir septiņas spēles

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Uzbrucējs Dāvis Ikaunieks uzskata, ka Latvijas nacionālajai futbola komandai vēl ir izredzes kvalificēties 2018. gada Pasaules kausa izcīņas turnīram. Vēl priekšā septiņas spēles un viss ir iespējams, pēc piedzīvotā zaudējuma 0:2 pirmdien Ungārijas izlasei viņš norādīja žurnālistiem.

«Šoreiz bija momenti, kurus vajadzēja izmantot. Gribu pateikt paldies skatītājiem, kas atnāca un atbalstīja mūs,» sacīja Dāvis Ikaunieks, kurš bija viens no pamanāmākajiem futbolistiem Latvijas izlases sastāvā.

Pirmā puslaika izskaņā viņam bija laba izdevība panākt izlīdzinājumu (1:1), bet sitiens īsti neizdevās. «Pazaudēju līdzsvaru. Likās, ka aizsargs ir blakus, gribēju viņam priekšā aizlikt korpusu, bet viņš vēl bija aiz muguras, tāpēc pazaudēju līdzsvaru. Īsti netrāpīju. Vajadzēja sist savādāk,» teica Ikaunieks.

Viņš, veicot elegantu piespēli otrā puslaika sākumā, izkārtoja momentu Valērijam Šabalam, kurš no visai labas pozīcijas sita virsū Ungārijas valstsvienības vārtsargam Pēteram Gulāči.

«Jā, tas bija moments un tur bija jāsit iekšā. Tie divi bija atslēgas momenti spēlē. Turklāt pirmā puslaika beigās un otrā sākumā. Būtu iesituši, viss izvērstos pavisam savādāk.»

Turnīra tabulas B apakšgrupas kopvērtējumā Latvijas izlase ar trīs mačos izcīnītiem trim punktiem ieņem priekšpēdējo, piekto vietu. Piektdien Latvijas vienība ar 0:2 piekāpās arī Fēru salām.

Pēc zaudētiem pirmajiem vārtiem 10. minūtē Latvijas izlasi tas nedaudz izsita no līdzsvara, uzskata Ikaunieks. «Meistarības ziņā Ungārijas komanda ir pārāka par Fēru salām. Tā ir arī pieredzējušāka. Ungāri spēlē augstākā līmenī, ko var just pēc piespēlēm un kustības laukumā. Varbūt ungāri mūs līdz galam nenovērtēja. Grūti pateikt. Varbūt arī paši bijām pārliecinātāki par sevi,» sarunā ar Latvijas žurnālistiem teica Ikaunieks.

22 gadus vecais uzbrucējs ikdienā pārstāv Čehijas augstākās līgas komandu Jihlavas «Vysočina», kuras sastāvā šajā sezonā deviņos mačos guvis trīs vārtus.

«Nevarēju iedomāties, ka mēs varētu šīs spēles zaudēt, bet tāda ir dzīve. Paši arī esam vainīgi. Jāturpina cīnīties, mums priekšā vēl ir septiņas spēles,» pauda Ikaunieks.

Pēdējo spēli šogad 2018. gada PK atlases ciklā Mariana Pahara vadītā komanda aizvadīs 13. novembrī, kad viesos spēkiem mērosies ar Eiropas čempioni Portugāli, kas pirmdien ar 6:0 sagrāva Fēru salas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu