Latvijas izlases aizsargs Jagodinskis pievienojies Ungārijas augstākās līgas komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Jagodinskis kā brīvais aģents pievienojies Ungārijas augstākās līgas komandai «Diosgyori VTK», pavēstījusi spēlētāju pārstāvošā aģentūra «BR-Sport Agency».

Aģentūra atklāja, ka līgums noslēgts uz divām sezonām.

Vienība ar 11 punktiem 12 spēlēs ieņem noslēdzošo, 12.vietu nacionālā čempionāta kopvērtējumā, tomēr astotā pozīcija ir vien divu punktu attālumā.

1910.gadā dibinātais klubs divreiz ieguvis valsts kausu, bet nacionālajā čempionātā nekad nav bijis augstāk par trešo vietu.

Latvijas futbolistam no 2012.gada bija līgumsaistības ar Ukrainas līderi Kijevas «Dinamo», turklāt līgums vēl pērn tika pagarināts līdz 2018.gadam. Iepriekšējās sezonās Jagodinskis bija izīrēts citai Ukrainas vienībai Užhorodas «Hoverla», bet šovasar «Dinamo» pauda, ka ar Latvijas futbolistu nerēķinās. Līdz ar to futbolists kļuva par brīvo aģentu, kas viņam ļāva pievienoties jebkurai citai vienībai.

Vēl pirms mēneša Jagodinskis bija uz pārbaudes laiku Krievijas premjerlīgas klubā Samāras «Kriļja sovetov», ko gan neizturēja, jo vienībai nav bijis laika izvērtēt patiesās futbolista spējas.

Neskatoties uz spēļu prakses trūkumu, Jagodinskis nospēlēja visas 90 minūtes abās oktobrī notikušajās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs. Zīmīgi, ka otrais no šiem mačiem bija tieši pret Ungāriju, Latvijai ciešot neveiksmi ar rezultātu 0:2.

«Protams, ka mana fiziskā forma nav optimāla, taču pēdējais mēnesis pagājis labā treniņu tempā. Kad biju Rīgā, trenējos ar vienu šejienes komandu, kad biju ārzemēs, trenējos divreiz dienā. Uzlaboju savu formu. Jāskatās, ko rāda GPS dati, bet pats jūtos ļoti labā formā,» aģentūrai LETA pirms nepilnām divām nedēļām stāstīja Jagodinskis.

Kopā Latvijas izlasē Jagodinskis piedalījies 12 spēlēs, taču ar vārtiem pagaidām nav izcēlies.

Jagodinskis karjeru sāka Rīgas «Daugavas» vienībā, bet pirms pārcelšanās uz Ukrainu viņš pārstāvēja arī «Jūrmalas» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu