Pieredzējušais itāļu speciālists Lipi gatavojas pārņemt Ķīnas izlases grožus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais itāļu futbola speciālists Marčelo Lipi gatavojas kļūt par Ķīnas izlases galveno treneri, vēsta šīs valsts mediji.

Ķīnas Futbola federācija jau norādījusi, ka šobrīd norit atlases process, lai izlases galvenā trenera amatā atrastu aizvietotāju atbrīvotajam Gao Hunbo, kurš no sava amata atkāpās pagājušajā nedēļā.

Informācija liecina, ka uz Ķīnas valstsvienības galvenā trenera amatu galvenais pretendents ir tieši Lipi, kurš pagaidām ir bez darba, jo nolēma beigt savu karjeru. Tiesa, jau iepriekš šajā rudenī izskanēja runas, ka viņš varētu atgriezties futbolā.

Hunbo no sava amata atkāpās pēc tam, kad Ķīna 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā viesos ar 0:2 piekāpās Uzbekistānai, ciešot otro zaudējumu pēc kārtas un trešo četros kvalifikācijas turnīrā aizvadītos mačos.

Āzijas zonas trešās kvalifikācijas kārtas A apakšgrupā Ķīnas izlase ar vienu punktu ieņem pēdējo vietu sešu komandu konkurencē.

Tiesa, Ķīnā futbols piedzīvo lielu izaugsmi, jo lielu naudu tā attīstībā iegulda valsts un privātais sektors, lai gan valstsvienības rezultāti bijuši vāji.

Lipi ir pirmais treneris pasaulē, kurš uzvarējis gan UEFA Čempionu līgā (ar Turīnas «Juventus» 1996.gadā), gan AFC Čempionu līgā Āzijā (ar Guandžou «Evergrande» 2013.gadā).

Itālijas speciālista iepriekšējā darba vieta bija Ķīnas klubā «Evergrande», kuru viņš vadīja no 2012. līdz 2014.gadam, bet pēc tam pavēstīja par karjeras beigām.

Par Lipi karjeras spožāko sasniegumu kļuva triumfs 2006.gada Pasaules kausa izcīņā ar Itālijas izlasi, bet ne mazāk spoža bija arī viņa karjera klubos. Vadot Itālijas A sērijas komandu Turīnas «Juventus», Lipi piecas reizes triumfēja nacionālajā čempionātā, 1996.gadā uzvarot arī UEFA Čempionu līgas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu