Eiropas futbola līgas pārtrauc vienošanos ar UEFA un var rīkot spēles arī Eirokausu laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Eiropas profesionālo futbola līgu asociācija (EPFL) piektdien pārtrauca saprašanās memorandu ar Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA), kā rezultātā 25 valstu čempionāti spēles varēs rīkot arī Eirokausu maču laikā.

Jau iepriekš tika runāts par šādām pārmaiņām, jo UEFA augusta beigās, īpaši nekonsultējoties ar futbola līgām, nolēma, ka no 2018./2019.gada sezonas četriem vadošajiem čempionātiem - Anglijai, Vācijai, Itālijai un Spānijai - būs garantētas četras vietas katrai UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā.

Citas Eiropas līgas ar to nebija mierā un draudēja nākotnē ieplānot spēļu kalendāru, kas pārklātos ar Eirokausu mačiem.

Pēcāk pret šādām pārmaiņām UEFA Čempionu līgas formātā iestājās jaunais UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins, norādot, ka tādējādi turnīrs pārvērstos par bagāto komandu klubiņu.

Līdz ar to noslēgtais savstarpējās saprašanās memorands starp UEFA un EPFL nu ir pārtraukts.

Pašreizējā formātā UEFA Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu