«Chelsea» sagrauj Mourinju vadīto Mančestras «United»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Londonas «Chelsea» futbolisti svētdien Anglijas premjerlīgas spēlē savā laukumā ar izcilu sniegumu sagrāva sava bijušā trenera Žuzē Mourinju trenēto Mančestras «United» komandu, sagādājot tiem lielāko zaudējumu Londonā pēdējo 17 gadu laikā.

«Chelsea» angļu futbola grandu duelī svinēja pārliecinošu uzvaru ar 4:0 (2:0).

Rezultātu jau cīņas 29.sekundē atklāja spāņu pussargs Pedro Rodrigess, bet 20 minūtes vēlāk Gerijs Keihils pārsvaru dubultoja. Arī pēc pārtraukuma laukumā dominēja «Chelsea» vīri, pēc Edena Azāra un N'Golo Kantē sitieniem līdz 70.minūtei panākot jau graujošo 4:0.

Rodrigesa gūtie vārti bija ātrākie premjerlīgā kopš 2004.gada, bet Mančestras «United» iepriekšējo reizi Londonā tik smagi bija zaudējusi 1999.gada oktobrī, jo toreiz «Chelsea» mančestriešus pārspēja ar 5:0.

Zīmīgi, ka arī Mourinju piedzīvoja lielāko sagrāvi Anglijas premjerlīgas trenera karjerā, kā arī otru lielāko vispār, jo savulaik viņš ar 0:5 Spānijas čempionāta spēlē zaudēja «Barcelona» vienībai.

Interesanti, ka spēles beigās «Chelsea» līdzjutēji bijušajam trenerim veltīja saukli, norādot, ka viņš vairs nav «īpašais», kā savulaik portugāļu speciālists sevi bija pozicionējis.

Mourinju ir visu laiku veiksmīgākais «Chelsea» treneris, jo Londonas klubu savulaik aizveda līdz septiņiem tituliem, taču iepriekšējā sezonā pēc neveiksmīga sākuma viņš zaudēja darbu pie «Chelsea» stūres, bet pirms šīs sezonas kļuva par «United» galveno treneri.

Tikmēr Antonio Kontes trenētā «Chelsea» izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, šajos mačos ne reizi nezaudējot vārtus, kas ļāva komandai pakāpties uz ceturto vietu turnīra tabulā.

Tikmēr premjerlīgas līderpozīcijā svētdien atgriezās Mančestras «City» komanda, kas savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar «Southampton». Mančestrieši cīņas 27.minūtē pēc Neitena Redmonda sitiena nokļuva iedzinējos, tomēr 55.minūtē nigērietis Keleči Iheanačo panāca izlīdzinājumu.

Spēle tā arī noslēdzās neizšķirti 1:1, līdz ar to «City» pēdējos piecos mačos nav tikusi pie uzvarām, jo premjerlīgā tā divās cīņās punktus ir dalījusi uz pusēm un reizi zaudējusi, bet UEFA Čempionu līgā tā spēlēja neizšķirti 3:3 ar Glāzgovas «Celtic», bet šonedēļ cieta pamatīgu sagrāvi 0:4 pret «Barcelona».

Mančestras «City» galvenajam trenerim Hosepam Gvardiolam šī ir tikai otrā reize karjerā, kad viņa vadītā komanda nav uzvarējusi piecos mačos pēc kārtas, jo savulaik 2009.gadā līdzīgu sēriju aizvadīja jau minētā «Barcelona».

Sestdien par turnīra līderi varēja kļūt «Liverpool», kas savā laukumā ar 2:1 (2:0) uzvarēja Vestbromvičas «Albion» vienību, taču mača izskaņā ielaistie vārti neļāva Jirgena Klopa trenētajai komandai kaut uz vienu dienu ieņemt pirmo vietu.

Ja «Liverpool» būtu izcīnījusi uzvaru ar divu vārtu pārsvaru, tā turnīra tabulā tobrīd apsteigtu Londonas «Arsenal», taču astoņas minūtes pirms spēles beigām ielaistie vārti šādu iespēju izslēdza.

Zīmīgi, ka Londonas «Arsenal» spēlētāji sestdien nespēja iepriecināt savu ilggadējo treneri Arsēnu Vengeru 67.dzimšanas dienā, jo savās mājās, par spīti lielam pārsvaram, nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar «Middlesbrough» vienību.

Ar bezvārtu neizšķirtu noslēdzās arī Totenhemas «Hotspur» viesošanās pie «Bournemouth» vienības, tikmēr iepriekšējās sezonas Anglijas čempione Lesteras «City» savās mājās ar 3:1 (1:0) uzvarēja Londonas «Crystal Palace».

Pēc svētdien aizvadītajiem mačiem pa 20 punktiem deviņos mačos ir Mančestras «City», «Arsenal» un «Liverpool» rēķinā, taču pateicoties labākai iesisto un ielaisto vārtu attiecībai pirmā ir «City».

Punkts mazāk tagad ir «Chelsea» komandai, kā arī Totenhemas «Hotspur», kamēr Liverpūles «Everton» un Mančestras «United» izcīnījuši attiecīgi 15 un 14 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu