Seši Madrides «Real» spēlētāji pretendē uz pasaules labākā futbolista balvu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Izdevums «France Football» izvirzījis tos 30 futbolistus, kuri pretendēs uz šī gada pasaules labākā spēlētāja balvu jeb «Ballon d'Or», bet visvairāk kandidāti ir no Spānijas granda Madrides «Real», kas iepriekšējā sezonā triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Vairāk nekā trešā daļa jeb 13 no 30 kandidātiem pārstāv Spānijas čempionāta komandas «Real», «Barcelona» un Madrides «Atletico». Astoņi pārstāvji ir no Anglijas premjerlīgas, pieci futbolisti no Vācijas bundeslīgas, trīs no Itālijas A sērijas, bet viens no Portugāles čempionāta.

No «Real» komandas balvai izvirzīti uzbrucējs Krištianu Ronaldu, pussargi Garets Beils, Toni Kross un Luka Modričs, kā arī aizsargi Serhio Ramoss un Pepe. Tikmēr no principiālās pretinieces «Barcelona» balvai izvirzīti uzbrucēji Lionels Mesi, Neimars un Luiss Suaress, kā arī pussargs Andress Injesta. Savukārt no UEFA Čempionu līgas finālistes Madrides «Atletico» balvai nosaukti pussargi Antuāns Grīzmans un Koke, kā arī aizsargs Djego Godins.

No kandidātiem trīs šovasar tika kronēti par Eiropas čempioniem Portugāles izlases sastāvā. Kontinenta meistarsacīkšu zelta medaļas izcīnīja Ronaldu, Pepe un vārtsargs Ruī Patrīsiu, kurš pārstāv Portugāles komandu Lisabonas «Sporting». Paredzams, ka visi trīs kandidāti novembra vidū aizvadīs 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēli pret Latviju.

Tāpat starp kandidātiem ir angļu uzbrucējs Džeimijs Vārdijs un alžīriešu pussargs Rijads Mahrezs, kuri pavasarī palīdzēja Lesteras «City» sensacionāli kļūt par Anglijas premjerlīgas čempioni.

Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) pārtraucot līgumu ar izdevumu «France Football», turpmāk Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiks noteikti atsevišķās aptaujās.

Kopš 1956.gada «France Football» pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb «Ballon d'Or», bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010.gadā pēc tābrīža organizācijas prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma «Ballon d'Or».

Šogad noslēdzās «France Football» līgums ar FIFA, kas netika pagarināts. Līdz ar to «Ballon d'Or» balva atgriezīsies pie saknēm un turpmāk tās ieguvējs atkal tiks noteikts vienīgi pēc žurnālistu balsojuma, bet valstsvienību kapteiņiem un galvenajiem treneriem vairs netiks prasīts viedoklis.

Paredzams, ka FIFA paralēli turpinās pasaules labākā futbolista un futbolistes balvas organizēšanu.

Pirmo «Ballon d'Or» balvu 1956.gadā ieguva «Blackpool» komandu pārstāvošais Stenlijs Metjūss, kurš apsteidza Alfredo di Stefano, bet pirmais futbolists ne no Eiropas, kurš ieguva titulu, bija «AC Milan» komandas libēriešu zvaigzne Džordžs Veā.

2015.gadā piekto reizi karjerā par pasaules labāko futbolistu tika nosauks Argentīnas izlases un Spānijas granda «Barcelona» uzbrucējs Lionels Mesi.

Pretendenti uz 2016.gada pasaules labākā futbolista balvu: Serhio Ramoss, Garets Beils, Krištianu Ronaldu, Toni Kross, Luka Modričs, Pepe (visi - Madrides «Real»), Lionels Mesi, Neimars, Luiss Suaress, Andress Injesta (visi - «Barcelona»), Djego Godins, Antuāns Grīzmans, Koke (visi - Madrides «Atletico»), Roberts Levandovskis, Tomass Millers, Manuels Noiers, Arturo Vidals (visi - Minhenes «Bayern») Pjērs Emeriks Aubamejangs (Dortmundes «Borussia»), Džanluidži Bufons, Gonsalo Igvains, Paulo Dibala (Turīnas «Juventus»), Džeimijs Vārdijs, Rijads Mahrezs (abi - Lesteras «City»), Serhio Agvero, Kevins de Brujne (abi - Mančestras «City»), Zlatans Ibrahimovičs, Pols Pogbā (abi - Mančestras «United»), Igo Lorī (Totenhemas «Hotspur»), Dimitrī Pajē (Vesthemas «United»), Ruī Patrīsiu (Lisabonas «Sporting»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu