Krievija pret angļu futbola faniem sola lietot padomju metodes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī Anglijas nacionālā futbola komanda vēl ir ceļa sākumā cīņā par nokļūšanu FIFA 2018. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra dalībnieku vidū, pietuvināti avoti, atsaucoties uz turnīra organizatoriem no Krievijas puses, vēsta, ka dzērumā esošiem Anglijas valstsvienības līdzjutējiem nāksies viesoties briesmīgās atskurbtuvēs.

Izdevums «Daily Mail» raksta, ka nekārtības ceļošiem Anglijas izlases līdzjutējiem tiks izveidotas īpašas atskurbtuves, kurās cilvēkus izģērbs un piesies pie gultām, kā tas esot bijis padomju laikos.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nevēlas, lai atkārtotos «Euro 2016» laikā piedzīvotais, kad Francijā līdzjutēju sadursmēs cieta daudz cilvēku, tika izdemolētas pilsētas, arestēti krievu futbola fani un viņus izraidīja no valsts.

Īpašās atskurbtuves būs Maskavā un vēl 10 citās Krievijas pilsētās, kur risināsies Pasaules kausa izcīņas mači.

Krievijas futbola fanu vadītājs Eduards Latjupovs norādījis, ka atbalsta šādu ideju un gatavs sniegt savu palīdzību. «Daudzi līdzjutēji, kuri ceļo uz ārzemēm vai arī vienkārši uz citu pilsētu savā valstī, taisnā virzienā dodas uz bāru. Dažkārt viņi stadionā nemaz nav bijuši.»

Arī Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova atbalsta ideju izveidot padomju stila atskurbtuves. «Mums tās ir nepieciešamas,» viņa sacīja. «Tā ir īpaša sistēma, kas ļautu izvairīties no briesmām un uz ielas nenosalt līdz nāvei.»

Nepaklausīgākos fanus jeb futbola huligānus gaida pieslēgšana pie krēsla. Daži no tiem, kas tika lietoti padomju laikos, ir saglabājušies.

Krievijas amatpersonas uzsver, ka PSRS nav bijis alkoholisma problēmas.

«Nav nozīmes, kas šeit ieradīsies,» teica Maskavas drošības departamenta vadītājs Igors Konovalovs. «Ja mūsu likumi tiks pārkāpti, veiksim pasākumus, kas būs mūsu likumu ietvaros. Ja viņi būs piedzērušies, neuztraucieties, mēs viņus atgriezīsim pie skaidra prāta. Viņi zinās, ka uz spēlēm jāierodas skaidrā.»

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Anglijas izlase pēc trim aizvadītām kārtām ar izcīnītiem septiņiem punktiem atrodas F apakšgrupas līderpozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu