Vaņins nostāv «sausā» UEFA Eiropas līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins ceturtdien UEFA Eiropas līgas mačā savos vārtos neielaida nevienu bumbu, bet viņa pārstāvētā Šveices pēc spēka otrās līgas komanda «Zurich» savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Rumānijas klubu Bukarestes «Steaua».

Latvijas vārtsargs šajā mačā laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Vaņinam šajā spēlē daudz darba nebija, pa īstam iesaistīties nācās vien pāris reizes, jo Bukarestes klubs bīstamus uzbrukumus nespēja izveidot. Mača 36.minūtē pēc viesu stūra sitiena vārtus centās gūt Vilfreds Moke, bet Latvijas vārtsargs ar viņa pūliņiem galā tika pārliecinoši. Savukārt neilgi pirms pirmā puslaika beigām laba izdevība gūt vārtus bija Cīrihes komandas slovēņu futbolistam Džengisam Čavuševičam, kura sitienu tieši pa vidu vārtiem tvēra «Steaua» vārtsargs.

Lai gan bumbas kontrolē nedaudz lielāks pārsvars piederēja «Steaua» futbolistiem, «Zurich» biežāk apdraudēja rumāņu kluba vārtus, bet rezultāts šajā cīņā tā arī palika neatklāts.

Otrā L apakšgrupas mačā galvenā favorīte «Villarreal» no Spānijas savā laukumā negaidīti ar 1:2 (0:1) piekāpās Turcijas klubam Ankaras «Osmanlispor».

Šīs grupas kopvērtējumā līdere tagad ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ir «Osmanlispor», kamēr pa pieciem punktiem iekrājušas «Villarreal» un «Zurich». Savukārt «Steaua» rēķinā ir trīs punkti.

LETA jau ziņoja, ka «Zurcih» pirmās kārtas spēlē viesos ar 1:2 zaudēja «Villarreal», bet pēc tam savā laukumā ar 2:1 pārspēja «Osmanlispor». Savukārt pirmā apļa noslēdzošajā mačā Šveices klubs pašās dueļa beigās izbraukumā tika pie viena punkta un nospēlēja 1:1 ar «Steaua».

Apakšgrupu turnīrs ilgs līdz decembrim, komandām izspēlējot divu apļu turnīru. Grupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs 1/16 finālā, kur tām pievienosies UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra grupu trešās vietas ieguvējas.

Vaņina pārstāvētā «Zurich» patlaban spēlē Šveices pēc spēka otrajā cīņā un UEFA Eiropas līgas turnīrā iekļuva, pateicoties uzvarai Šveices kausā. Nacionālajā čempionātā tā šosezon cīnās bez zaudējumiem, 11 mačos tiekot pie astoņām uzvarām un trīs spēles noslēdzot neizšķirti.

Vaņins UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā spēlē otro sezonu pēc kārtas - pērn viņš citu Šveices komandu «Sion» aizveda līdz sacensību 1/16 finālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu