Izcilā debitante «Leipzig» uzvar «Bayer» un labo Vācijas bundeslīgas rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izcilu debijas sezonas sākumu aizvadošā «Leipzig» komanda piektdien Vācijas bundeslīgas spēlē viesos ar 3:2 (1:2) pārspēja Leverkūzenes «Bayer» vienību, labojot turnīra rekordu, jo 11 pirmajos mačos tā joprojām nav zaudējusi.

«Leipzig» savā debijas sezonā bundeslīgā ir izcīnījusi astoņas uzvaras un trīs mačus noslēgusi neizšķirti. Savulaik desmit pirmajās spēlēs debijas sezonā nezaudēja arī Dīsburgas MSV vienība, kurai šāds sākums izdevās 1993./1994.gada sezonā.

Piektdien notikušajā spēlē mača rezultāts tika atklāts jau pirmajā minūtē, kad «Leipzig» aizsardzību apsteidza slovēņu pussargs Kevins Kampls, raidot bumbu vārtos. Tiesa, pēc trim minūtēm rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 1:1, jo «Bayer» pussargs Juliāns Baumgartlingers iesita bumbu savos vārtos.

Puslaika beigās mājiniekiem tomēr izdevās atgūt vadību, jo pēc Leipcigas komandas aizsargu kļūdas Juliāns Brants panāca 2:1 «Bayer» labā. Otrā puslaika sākumā Leverkūzenes futbolisti varēja panākt jau divu vārtu pārsvaru, taču Hakans Čalhanoglu nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Puslaika vidū ar teicamu tālsitienu Ēmils Fošberjs panāca izlīdzinājumu, bet deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Vilī Orbāns pēc centrējuma soda laukumā ar galvu guva trešo vārtus viesu labā. «Leipzig» svinēja uzvaru ar 3:2 un laboja Vācijas bundeslīgas rekordu.

«Leipzig» komanda tika dibināta vien 2009.gadā, taču septiņu gadu laikā tā četras reizes ir kāpusi pa Vācijas futbola klubu hierarhijas kāpnēm un tagad spēlē augstākajā sabiedrībā.

Ar 27 punktiem 11 spēlēs «Leipzig» kļuvusi par bundeslīgas līderi, par uzvaras tiesu apsteidzot Minhenes «Bayern» komandu, kam viena spēle rezervē. Pa 20 punktiem desmit spēlēs guvušas «Hoffenheim» un Berlīnes «Hertha» vienības, bet pa 18 punktiem ir Artjoma Rudņeva pārstāvētajai «Koln», Dortmundes «Borussia» un Frankfurtes «Eintracht» komandām.

Sestdien «Bayern» spēkosies ar Dortmundes futbolistiem, bet «Koln» tiksies ar Menhengladbahas «Borussia».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu