Ziemas kausā piedalīsies arī Igaunijas un Lietuvas komandas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Latvijas Futbola virslīgas (LFV) rīkotajā «SMScredit.lv» Ziemas kausā futbolā bez «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas komandām piedalīsies arī Igaunijas un Lietuvas vienības, pastāstīja LFV valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs.

Līdz ar ģeogrāfijas paplašināšanos turnīrs tiks dēvēts par Baltijas Ziemas kausu. Tāpat tam būs cits formāts.

Ziemas kausā piedalīsies visas astoņas nākamgad virslīgā vietu nodrošinājušās komandas, kā arī Igaunijas čempione Tallinas «Infonet» un trešā spēcīgākā vienībā Nemmes «Kalju», bet no Lietuvas piedalīsies vicečempione «Trakai» un «Utenis», kas pārspēlēs saglabāja vietu dienvidu kaimiņu augstākajā līgā.

«Daudzas no virslīgas komandām sezonai gatavosies treniņnometnēs un tāpat aizvadītu pārbaudes spēles. Šoreiz netaisīsim apakšgrupu turnīru, bet tas būs pārbaudes spēļu turnīrs, kurā uzvarētājs tiks noteikts līdzīgi kā basketbolā pēc uzvaru un zaudējumu attiecības. Visām komandām nebūs vienāds spēļu skaits. Sportiskā intriga varbūt būs mazāka, bet galvenais mērķis ir, lai klubi varētu aizvadīt pārbaudes spēles,» stāstīja Tamisārs, piebilstot, ka turnīra kalendārs ir tapšanas stadijā.

Turnīrs janvārī un februārī norisināsies visās trijās Baltijas valstīts, un to pārraidīs «Sportacentrs.com TV». Tāpat turnīrs saglabājis savu sponsoru «SMScredit.lv».

Šogad februārī par Ziemas kausa čempioniem tika kronēti «Liepājas» futbolisti.

Ziemas kausa sacensības tiks rīkotas ceturto reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils «Daugava», bet nākamos divus gadus turnīrā triumfēja «Skonto».

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja Jūrmalas «Spartaks» komanda, par čempioni kļūstot pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Par vicečempioni kļuva «Jelgava», trešo vietu ieguva «Ventspils», atstājot aiz sevis «Liepāju», «Riga», RFS, «Metta»/«Latvijas Universitāte» un «Daugavpils» komandas. Daugavpilieši zaudēja vietu virslīgā, bet tiesības spēlēt Latvijas spēcīgākajā turnīrā ieguva «komanda.lv» pirmās līgas čempione «Babīte».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu