Furkads: Ir tikai viens iemesls, kā dēļ es boikotētu sacensības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pēdējo gadu pasaules labākais biatlonists francūzis Martēns Furkads ir gatavs boikotēt sacensības, ja Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) nerīkosies, pieņemot mērus attiecībā uz netīrajiem Krievijas biatlonistiem. Tomēr viņš cer, ka situācija nav tik nopietna kā izklausās.

«Citu vietā nevaru lemt. Ja kāds mani ienīst, tās ir viņu tiesības, bet tajā pašā laikā tas man sniedz vairāk spēka,» aģentūrā TASS citēts Furkads. «Tie krievi, kas mani nemīl, pieļauj lielu kļūdu, jo es ļoti mīlu Krieviju un cienu šīs valsts sportistus. Neticat? Pajautājiet Antonam Šipuļinam. Mēs bieži apspriežamies, dalāmies pieredzē, un mani stipri nomāc šī saceltā jezga. Turklāt vēl jau nav nekādu pierādījumu.»

Pagājušajā nedēļā Furkads draudēja boikotēt sacensības, ja Krievijas biatlonisti, kuri pieķerti dopinga lietošanā, netiks sodīti.

Nesen Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ričards Maklarens publicēja sava ziņojuma otro daļu par dopinga lietošanu Krievijā. Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) saņēma sarakstu ar 31 krievu biatlonistu, kuri lietojuši aizliegtās vielas un startē augstākā līmeņa sacensībās.

«Ļoti vēlos martā doties uz Tjumeņu, lai apliecinātu, cik augsti vērtēju krievus. Taču ir tikai viens iemesls, kā dēļ es boikotētu sacensības, un to jūs labi zināt,» teica Furkads, kurš šajā sezonā pirmajos trijos Pasaules kausa izcīņas posmos pilnībā dominējis.

«Ļoti vēlos doties uz Tjumeņu. Ja atradīs dopingu, es gribēšu redzēt pierādījumus. Runā, ka esot sarakste. Jā, gribu pārliecināties, ka šī sarakste ir starp uzticamiem cilvēkiem. Tagad mūsdienu tehnoloģijas ļauj konstatēt, vai tā ir patiesa vai nav.»

Pasaules kausa posms Tjumeņā notiks no 9. līdz 12. martam. Tas Pasaules kausa tūrē būs priekšpēdējais.

«Negribu kolektīvu atbildību, gribu redzēt krievu sportistus nākamajā Olimpiādē. Ja mana komanda nebūtu tīra un man būtu aizliegts piedalīties sacensībās, tas būtu šausmīgi. Es pārstāvu valsti, bet es neesmu visa valsts,» sacīja Furkads.

Sagaidāms, ka IBU tuvākajā laikā varētu pieņemt kādu lēmumu saistībā ar dopinga lietā iesaistītajiem krievu biatlonistiem.

Ar izcīnītiem 468 punktiem Furkads ir pārliecinošs Pasaules kausa kopvērtējuma līderis. Viņš šosezon uzvarējis septiņās no astoņām individuālajām sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu