FK «Jelgava» vadīs bijušais Moldovas izlases galvenais treneris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkjelgava.lv

Latvijas «SynotTip» futbola virslīgas klubu vadīs bijušais Moldovas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Kurtejans, vēsta vienības mājas lapa. Moldovas speciālists jau ieradies Jelgavā un sācis darbu ar komandu.

42 gadus vecais Kurtejans Latvijā ieradies viens (parasti galvenie treneri uz Jelgavu brauca kopā ar saviem asistentiem), tādējādi treneru korpusā strādās kopā ar «Jelgavā» strādājošajiem Dmitriju Kalašņikovu, Dāvi Cauni un Andreju Piedelu.

Kurtejans trešdien novadīja «Jelgavas» pirmo treniņu.

«Protams, līdz pēdējam cerējām, ka spēsim vienoties ar Širmeļa kungu, taču tas neizdevās. Komanda jau ir iepazīstināta ar jauno treneri. Kurtejans kā spēlētājs tika raksturots kā īsts cīnītājs, arī no saviem spēlētājiem tiek gaidīts cīņasspars – tādā ziņā mūs daudz kas vieno. Sastāvā nekādas krasas izmaiņas netiks veiktas, treneris ir gatavs strādāt ar tiem spēlētājiem, kuri šobrīd ir piesaistīti,» sacīja kluba direktors Jānis Vuguls. «Arī komandas taktika tiks pielāgota tiem spēlētājiem, kuri būs trenera rīcībā. Izvēloties starp vairākiem kandidātiem, nonācām pie šā trenera. Tikāmies klātienē, sakrita gan trenera, gan kluba domas par mērķiem, nākotnes vīziju un to, kādai vajadzētu izskatīties komandas spēlei. Arī cilvēciski varu teikt tikai labākos vārdus par šo speciālistu.»

Futbolista karjeras laikā Kurtejans pārstāvējis Kišiņevas «Zimbru», Lodzas «Widzew», ar ko 1997. gadā kļuva par Polijas Ekstraklases čempionu, Sanktpēterburgas «Zenit», tāpat astoņās spēlēs pārstāvēts Vācijas Bundeslīgas klubs HSV. Pēc tam 30 spēlēs «Zenit» rindās gūti pieci vārti, bet pēdējie karjeras gadi pavadīti «Zimbru» un Maskavas «Torpedo».

Moldovas izlasē Kurtejans aizvadījis 38 spēles un guvis divus vārtus.

Trenera karjerā 2009. gadā Kurtejans bija «Smena-Zenit» (Krievijas 3. pēc spēka līga) galvenā trenera asistents, pēc tam divus gadus Moldovas izlases trenera asistents, bet no 2011. līdz 2014. gadam Kurtejans bija Moldovas U-21 izlases galvenais treneris. Pēc tam Moldovas futbola federācija Kurtejanam uzticēja vadīt nacionālo izlasi 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, bet pēc astoņām aizvadītām spēlēm, kad Moldova ierindojās pēdējā vietā G grupā, Kurtejans iesniedza atlūgumu.

Pērnajā sezonā Zemgales komandu vadīja Lietuvas speciālists Sauļus Širmelis.

Iepriekšējā sezonā «Jelgava» Latvijas čempionātā izcīnīja otro vietu. Savukārt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā aizkļuva līdz trešajai kārtai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu