Ķīnas klubs Ronaldu piedāvājis vairāk nekā 100 miljonu eiro lielu algu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Par pasaulē labāko futbolistu nosauktajam portugālim Krištianu Ronaldu kāds Ķīnas klubs piedāvājis līgumu, kas spēlētājam gada laikā ļautu saņemt vairāk nekā 100 miljonus eiro, pavēstījis viņa aģents Žorže Mendešs.

Savukārt kā izpirkuma maksu šis Ķīnas klubs Ronaldu pašlaik pārstāvētajai Spānijas komandai Madrides «Real» piedāvājis 300 miljonus eiro.

«Tomēr par naudu nevar iegūt visu. Madrides «Real» klubs ir Ronaldu dzīve. Viņš šeit ir laimīgs un pāreja uz Ķīnu nav iespējama,» pauda Mendešs. «Ķīnā šobrīd ir jauns tirgus. Viņi var nopirkt ļoti daudz futbolistu, taču Ronaldu tur nedosies. Viņš ir labākais spēlētājs pasaulē, tāpēc ir tikai normāli, ka viņam ir piedāvājumi no citām vienībām.»

«Kopā ar Portugāles izlasi Ronaldu šogad triumfēja Eiropas čempionātā. Tas ir kā ar «Genoa» komandu uzvarēt Itālijas A sērijā. Portugāļi nebija favorīti,» teica 50 gadus vecais Mendešs.

Pašlaik 31 gadu vecais Ronaldu Madrides «Real» komandu pārstāv kopš 2009.gada, bet kopā ar šo vienību viņš izcīnījis jau desmit trofejas.

Pašlaik Ķīnas futbolā tiek ieguldītas milzīgas summas, bet nesenākā pāreja ir slavenā argentīnieša Karlosa Tevesa pievienošanās Šanhajas «Greenland Shenhua» klubam, kas viņam paredz gada algu 42 miljonu dolāru (40 miljonu eiro) apmērā.

Ķīnas superlīgas komandas cenšas piesaistīt ne tikai futbolistus, bet arī pazīstamus trenerus. Piedāvājumu kļūt par kādas Ķīnas augstākās līgas komandas galveno treneri saņēmis arī bijušais Anglijas futbola izlases galvenais treneris Sems Elerdaiss.

«Vai es saņēmu piedāvājumu? Jā. Es nepiekritu. Varēju doties uz turieni, bet izvēlējos palikt Anglijā. Futbolistam un klubam ir ļoti grūti noraidīt tādu piedāvājumu. Mūsdienās tā notiek, tie ir spēki, kas maina futbolu. Ķīna izlēmusi iegādāties labākos spēlētājus un pārmaksāt viņiem. Laiks rādīs, vai tas ir bijis pareizais lēmums,» teica Elerdaiss.

Elerdaiss no Anglijas izlases galvenā trenera amata atkāpās šoruden pēc 67 dienu ilgas atrašanās amatā, jo viņš tika pieķerts runājam, kā apiet Anglijas Futbola asociācijas (FA) spēlētāju pāreju noteikumus. Pagājušajā nedēļā viņš kļuva par Londonas «Crystal Palace» galveno treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu