Visi astoņi klubi licencēti dalībai futbola virslīgas jaunajai sezonai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Visi astoņi klubi, kas šogad plānojuši startēt «SynotTip» futbola virslīgā, saņēmuši licences dalībai šīs sezonas turnīrā, kas ir pēdējos gados nebijusi situācija, otrdien vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Līdz ar to šogad virslīgās spēlēs septiņas labākās pagājušās sezonas vienības Jūrmalas «Spartaks», «Jelgava», «Ventspils», «Liepāja», «Riga», RFS un «Metta»/«Latvijas Universitāte», kā arī pērnās sezonas «komanda.lv» pirmās līgas čempionāta uzvarētāja «Babīte», kas aizstās virslīgā pēdējā vietā palikušo «Daugavpili».

Lēmums piešķirt šīm komandām LFF A licenci pieņemts vienbalsīgi, taču «Liepājai» un «Babītei» līdz 10.februārim ir jāiesniedz papildus dokumenti infrastruktūras kritēriju izpildei.

Iepriekšējās trijās sezonās neilgi pirms virslīgas sākuma vēl nebija zināmas visas turnīra dalībnieces un īpaši traģikomiska situācija bija 2014.gadā. Toreiz licences sākotnēji nesaņēma Rīgas «Skonto» un Daugavpils «Daugava», bet viņu apelācijas tika apmierinātas vien dienu pirms turnīra sākuma.

Turpmākajos gados jau licenču piešķiršana notikusi laicīgāk. Tā 2015.gadā bez tām sākotnēji palika «Skonto», Daugavpils «Daugava» un Rīgas «Daugava», bet vēlāk titulētās «Skonto» vienības apelācija tika apmierināta. Savukārt pērn kārtējo reizi bez licences palika «Skonto» un šoreiz arī pēc apelācijas vienību nepielaida dalībai virslīgā, bet tās vietā sacensībās piedalījās RFS komanda, kas šosezon jau ir viena no ambiciozākajām sacensībās.

Kā iepriekš norādīja aģentūras LETA informācijas avots federācijā, debitante «Babīte» iesniegtajos dokumentos lūgusi atļauju savā stadionā Piņķos spēlēt agrā pavasarī un vēlā rudenī, bet vasaras sezonā tā pieļauj iespēju spēlēt gan Jūrmalas stadionā Slokā, gan arī stadionā «Arkādija», ja līdz 31.janvārim izdosies noslēgt līgumu. Slokas stadions pašlaik ir mājas spēļu laukums valsts čempionei «Spartaks», bet «Arkādija» - RFS komandai.

Jauno virslīgas sezonu plānots sākt 10.martā Jelgavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu