RFS futbolisti triumfē Ziemas kausa kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkrfs.lv

Piekto uzvaru piecās Ziemas kausa spēlēs pirmdien guva «SynotTip» futbola virslīgas komanda RFS, nonākot ļoti tuvu triumfam sacensību kopvērtējumā.

(Pēc biedrība «Latvijas Futbola Virslīga» informācijas precizēta un papildināta informācija par kopvērtējumu.)

Aizvadītajā mačā RFS ar 4:0 (1:0) pieveica «Daugavpils» komandu, kas gaidāmajā sezonā spēlēs pirmās līgas čempionātā. Jau trešajā minūtē rezultātu atklāja Aleksandrs Fertovs, bet nākamie trīs vārti tika iesisti noslēdzošajās 15 minūtēs, kad izcēlās Ensa Ndžī, Ilja Šadčins un Igors Kozlovs.

Šogad Ziemas kauss netiek aizvadīts pēc tradicionāla izspēles formāta, kas iekļauj apakšgrupu cīņas un finālspēles. Šīs reizes izspēles sistēma paredz, ka klubi aizvada dažādu spēļu skaitu un kopvērtējuma labāko vienību noteikšanā tiek izmantota uzvarēto spēļu procentuālais skaits.

RFS pirmdien aizvadīja savu noslēdzošo spēli turnīrā, gūstot piekto uzvaru. Ar simtprocentīgu bilanci sacensībās joprojām ir arī Lietuvas komanda Marijampoles «Sūduva», tomēr tā aizvadījusi tikai vienu spēli. Gadījumā, ja divas vai vairāk komandas finišē ar vienādu procentuālo rādītāju, nākamais kritērijs uzvarētāja noteikšanai ir savstarpējās spēles, kam seko labāka gūto/zaudēto vārtu attiecība. Ņemot vērā, ka šīs komandas savstarpēju spēli turnīra ietvaros neaizvadīja, vērā tiks ņemts gūto/zaudēto vārtu rādītājs. RFS tas šobrīd ir +11 (16/5), savukārt «Sūduva» komandai +2 (3/1). Līdz ar to, lai apsteigtu Rīgas klubu, lietuviešiem atlikušo divu spēļu ietvaros jāizcīna uzvaras un jāuzlabo bilance par vismaz deviņiem vārtiem.

«Sūduva» atlikušajos mačos tiksies ar spēcīgajām «Jelgavas» un «Riga» komandām.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils «Daugava», nākamos divus gadus turnīrā triumfēja Rīgas «Skonto», bet pērn februārī par Ziemas kausa čempioniem tika kronēti «Liepājas» futbolisti.

Simtprocentīgās bilances pirmdien sabojāja vēl viena galvaspilsētas komanda «Riga» un Igaunijas vienība Nemmes «Kalju», kas savstarpējā mačā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0). Rīdzinieku labā vienīgos vārtus guva Valērijs Šabala, kurš pašā vārtu priekšā bija vērīgākais pēc Antona Kurakina sitiena no standartsituācijas, bumbai pēc atsitiena pret stabu nonākot pie komandas biedra. Tajā brīdī rezultāts kļuva jau 1:1, jo jau 64.minūtē rezultātu bija atklājuši viesi no Igaunijas.

Latvijas izlases uzbrucējs Šabala trijos mačos galvaspilsētas kluba sastāvā guvis trīs vārtus.

Vēl vienā spēlē pirmdien Latvijas komanda «Metta»/«Latvijas Universitāte» ar 3:1 (0:0) apspēlēja pagājušās sezonas Lietuvas pirmās līgas čempioni Kazlu Rūdas «Šilas».

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, lai gan labas iespējas izcelties bija abām komandām. Savukārt otrajā puslaikā «Metta»/LU īsā laikā guva trīs vārtus pēc kārtas, kad izcēlās Rendijs Šibass, Adamu Abdulahi un Gatis Kalniņš. Zīmīgi, ka pirms tam neilgi pēc otrā puslaika sākuma Kalniņš jau pārspēja Lietuvas kluba vārtsargu, taču viņa vārtu guvums netika ieskaitīts.

Spēles 80.minūtē «Šilas» guva goda vārtus, taču tas mača likteni vairs neizmainīja.

Nākamajās Ziemas kausa spēlēs otrdien Latvijas vicečempione «Jelgava», kas uzsākusi treniņnometni Marijampolē, pretinieku laukumā sacentīsies ar «Sūduva», bet virslīgas debitante «Babīte» Rīgā spēkosies ar vēl vienu Lietuvas komandu «Utenis».

Ziemas kausā, kas komandām kalpo kā pirmssezonas sagatavošanās turnīrs, bez astoņām Latvijas virslīgas komandām šogad piedalās arī pa trim vienībām no Lietuvas un Igaunijas. Ziemas kausa mērķis ir klubiem nodrošināt kvalitatīvas pirmssezonas sagatavošanās spēles, taču ņemot vērā, ka jau sezonas ietvaros virslīgas komandas aizvada vismaz četras savstarpējās spēles (papildus skaitot Latvijas kausa mačus), pēc pašmāju klubu pārstāvju iniciatīvas piektajā jeb jubilejas turnīrā uzaicinājumu startēt saņēma vairākas vadošās Igaunijas un Lietuvas futbola vienības, kas ievērojami mainīja arī Ziemas kausa norises formātu.

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja Jūrmalas «Spartaks» komanda, par čempioni kļūstot pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu