Pazīstamais tiesnesis Klatenburgs pamet premjerlīgu un strādās Saūda Arābijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Viens no šī brīža pasaules labākajiem futbola tiesnešiem Marks Klatenburgs vairs netiesās Anglijas premjerlīgas mačus, karjeru turpinot Saūda Arābijā, ceturtdien paziņoja Anglijas Profesionālo tiesnešu organizācija (PGMOL).

Patlaban 41 gadu vecais Klatenburgs Klatenburgs pērn tiesāja kontinenta nozīmīgāko turnīru Eiropas čempionāta un UEFA Čempionu līgas finālus. Anglijas premjerlīgā viņš strādāja 12 gadus, bet tagad viņš kļuvis par Saūda Arābijas Futbola federācijas Tiesnešu komisijas vadītāju.

«Tas ir nozīmīgs solis uz priekšu. Anglijā ir profesionāli tiesneši, kas ir ļoti pozitīvi. To pašu vēlētos redzēt arī Saūda Arābijā,» savu soli karjerā komentē Klatenbrugs, kurš decembrī apsvēra iespēju doties uz turīgo Ķīnas superlīgu.

«Man sava karjera ir jāvērtē ilgtermiņā. Cik ilgi es vēl tiesāšu? Premjerlīgā esmu bijis 12 gadus, kuri bijuši brīnišķīgi,» decembrī teica Klatenburgs.

«Marks ir ļoti talantīgs tiesnesis. Viņš ir liela vērtība Anglijas futbolam, kā arī iedvesmas avots tiem, kuri vēlas kļūt par tiesnešiem. Saprotam, ka Markam šī ir lieliska iespēja, kā arī tas ir liels pagodinājums Anglijas tiesnešiem, kuri parāda savu vietu pasaules futbolā,» teikts PGMOL paziņojumā.

Šajā sezonā Klatenburgs tiesāja 26 Anglijas premjerlīgas spēles, parādot 90 dzeltenās un četras sarkanās kartītes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu