Čempionu līgā šovakar divi 1/8 fināla dueļi Porto un Seviļā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ar diviem mačiem Porto (Portugāle) un Seviļā (Spānija) šovakar noslēgsies pirmā kārta astotdaļfinālā prestižajā Eiropas futbola klubu turnīrā UEFA Čempionu līgā. Abas spēles sāksies plkst. 21.45 pēc Latvijas laika.

Šā brīža Portugāles otrā spēcīgākā komanda savā laukumā «Estádio do Dragão» uzņems Itālijas A sērijas čempionāta līdervienību Turīnas «Juventus».

Līdz šim šīs komandas savā starpā Čempionu līgas turnīrā tikušās trīs reizes. Divos mačos pārāka bijusi Itālijas komanda, bet viena spēle noslēgusies neizšķirti.

Interesanti, ka grupu turnīrā «Juventus» visās trijās spēlēs izcīnīja uzvaru. Šobrīd pēc 25 kārtām Turīnas futbolisti ir pārliecinošā nacionālā čempionāta kopvērtējuma vadībā.

«Juventus» sastāvā nav savainoto vai diskvalificēto spēlētāju. Tāda pati situācija ir «Porto» nometnē. Tiesa, neskaidra ir Itālijas vienības futbolistu Andreas Barzagli un pieredzējušā aizsarga Džordžo Kjelīni dalība.

Atbildes spēle Turīnā risināsies 14. martā.

Tikmēr «Sevilla» komanda savu līdzjutēju klātbūtnē «Estadio Ramón Sánchez Pizjuán» uzņems iepriekšējā sezonā sensacionāli spēlējušo Anglijas čempionvienību Lesteras «City».

«Sevilla» komandai līdzšinējā pieredze Čempionu līgas izslēgšanas spēļu turnīrā bijusi negatīva. Abas reizes Spānijas vienība izstājusies tieši astotdaļfinālā. Savukārt Lesteras futbolistiem šī Čempionu līgā ir debijas sezona.

«City» nometnē ir vairāki spēlētāji, kuru dalība šajā mačā ir šaubīga. «Sevilla» būs jāiztiek bez Gabriela Merkado un, visticamāk, vēl kāda pamatsastāva futbolista.

Atbildes spēle Anglijā notiks 14. martā.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pāri

  • Mančestras «City» (Anglija) - «Monaco» (Francija)
  • Madrides «Real» (Spānija) - «Napoli» (Itālija)
  • Minhenes «Bayern» (Vācija) - Londonas «Arsenal» (Anglija)
  • «Porto» (Portugāle) - Turīnas «Juventus» (Itālija)
  • Leverkūzenes «Bayer» (Vācija) - Madrides «Atletico» (Spānija)
  • Parīzes «Saint-Germain» (Francija) - «Barcelona» (Spānija)
  • «Sevilla» (Spānija) - Lesteras «City» (Anglija)

Pirmās spēles astotdaļfinālā tiek aizvadītas 14., 15. un 21., 22. februārī to komandu laukumā, kas apakšgrupu turnīrā savās grupās palika otrās, bet atbildes mači norisināsies 7., 8. un 14., 15. martā.

Ceturtdaļfināla izloze gaidāma 17. martā.

UEFA Čempionu līgas fināls risināsies 2017. gada 3. jūnijā «Millennium» stadionā Kārdifā.

Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu