Enrike jūtas atvieglots, ka pēc sezonas pametīs «Barcelona» komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas futbola granda «Barcelona» galvenais treneris Luiss Enrike jūtas atvieglots, ka pēc sezonas beigām pametīs vienību, pauda speciālists.

Enrike trešdien pēc Spānijas čempionāta mača paziņoja, ka pēc sezonas beigām pametīs Barselonas komandas galvenā trenera amatu.

«No vienas puses jūtos nedaudz atvieglots. Esmu koncentrējies uz sezonas beigām, kuras solās būt aizraujošas, kā arī mērķu sasniegšanu,» preses konferencē pirms sestdien gaidāmā dueļa ar Vigo «Celta» komandu teica Enrike.

Patlaban 46 gadus vecais spānis «Barcelona» komandu vada kopš 2014.gada. Šajā laikā viņš ar vienību izcīnījis divus Spānijas čempiona titulus un divus Karaļa kausus, kā arī 2015.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā.

«Manis kā trenera vājā puse ir tā, ka neprotu atslēgties. Esmu futbolā neskaitāmas stundas. Esmu redzējis daudzus trenerus, kuri pilnībā izbauda savu darbu, taču tas nav mans gadījums,» skaidroja Enrike.

Tāpat spānis noliedza, ka viņa aiziešana varētu būt saistīta ar nesaskaņām komandas iekšienē.

«Manas attiecības ar spēlētājiem ir lieliskas. Šim lēmumam ir personīgi iemesli,» atzīmēja Enrike, atgādinot, ka vēlas atpūsties. «Nenožēloju ne savu attieksmi, ne savu darbu. Man vēl ir daudz kas jāpierāda, un esmu kritisks pret sevi.»

UEFA Čempionu līgā «Barcelona» pirms divām nedēļām astotdaļfināla pirmajā spēlē ar 0:4 kapitulēja Francijas čempionei Parīzes «Saint-Germain» (PSG), saglabājot niecīgas cerības uz ceturtdaļfināla sasniegšanu. Tiesa, pēc tam Spānijas čempionātā gūtas trīs uzvaras pēc kārtas.

«Vēlamies turpināt uz šādas nots un pēc iespējās labākā formā aizvadīti dueli pret PSG,» piebilda Enrike.

«Barcelona» ar 57 punktiem 25 spēlēs ieņem līderpozīciju Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā, par punktu apsteidzot 24 cīņas aizvadījušo Madrides «Real».

Kā spēlētājs Enrike «Barcelona» komandu pārstāvēja laikā no 1996. līdz 2004.gadam, bet šī kluba sistēmā uzsāka arī savu trenera karjeru, palīdzot slavenajam Hosepam Gvardiolam. Pēc darba «Barcelona» klubā Enrike 2011.gada vasarā kļuva par Itālijas A sērijas kluba «AS Roma» galveno treneri, tomēr vienībā nostrādāja tikai vienu sezonu. Pirms atgriešanās Barselonas klubā nu jau pirmās komandas galvenā trenera amatā Enrike vadīja citu Spānijas vienību Vigo «Celta».

Spēlētāja karjeras laikā Enrike kā pussargs Spānijas izlases rindās savulaik aizvadīja 62 spēles un guva 12 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu