Latvijas izlases pussargs: Šveice ir grupas līderi. Viņiem ir ļoti saliedēta komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ints Kalnins / Reuters

Šveices futbola izlase ir saliedēta komanda, kam patīk spēlēt ar bumbu, uzskata Latvijas valstsvienības pussargs Gļebs Kļuškins.

Šveices un Latvijas izlases sestdien Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas piektās kārtas spēlē tiksies Ženēvā. Šveice ar 12 punktiem ir grupas līdere, uzvarot pirmajos četros mačos, bet Latvijas izlase ar trīs punktiem ir priekšpēdējā pozīcijā sešu komandu vidū.

Latvijas komanda pirms mača šonedēļ aizvada treniņnometni Šveicē, turklāt lielai daļai futbolistu tā šogad ir pirmā reize, kad tiek spēlēts uz dabīgā seguma.

«Pirmo reizi šogad trenējos dabīgā zāliena laukumā. Bija grūti, jo pāreja no mākslīgā seguma uz īsto zāli vienmēr futbolistam ir nedaudz arī bīstama, jo kāju muskuļi varbūt vēl nav īsti gatavi šādam segumam, attiecīgi ir liels risks gūt traumu, ja pirmajā treniņā tiek dota liela slodze,» Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kļuškina teikto. «Mūsu gadījumā pirmais treniņš bija salīdzinoši viegls, vairāk darbojāmies ar bumbām. Laukums Nionā ir ļoti labā stāvoklī. Man bija svarīgi atkal izjust spēli uz dabīgā zāliena. Arī laikapstākļi šeit, Šveicē, ir patīkami un raksturīgi pavasarim. Nekas netraucē trenēties un spēlēt futbolu.»

«Kā zināms, Šveice ir grupas līderi. Viņiem ir ļoti saliedēta komanda, kas mīl daudz spēlēt ar bumbu. Malējie pussargi un aizsargi ļoti bieži iet uz priekšu. Pēc viņu uzbrukumiem paliek brīvas zonas malās, kuras mēs varam sekmīgi izmantot, pārejot no aizsardzības uzbrukumā. Jāmeklē savi spēlētāji, kam iespēlēt bumbu šajās brīvajās zonās,» taktiskās nianses norādīja Kļuškins.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sākusi neveiksmīgi, jo četrās spēlēs izcīnīta viena uzvara ar 1:0 pār Andoru, bet pēc tam mājās tika zaudēts 0:2 Fēru salām, ar tādu pašu rezultātu arī Ungārijai un ar 1:4 pašreizējai Eiropas čempionei Portugālei.

«Pats kvalifikācijas cikla sākums bija labs, jo to iesākām ar uzvaru. Varbūt Andorā mūsu parādītā spēle nebija tāda, kādu gribējām, jo bija daudz pozicionālās spēles, mēs turējām bumbu, taču svarīgākais bija cikla sākumā iegūt trīs punktus,» izteicās pussargs.

«Kas notika spēlē pret Fēru salām? Varbūt mums šobrīd vēl ir tāda komanda, kas labāk spēlē tieši pret stipriem, nevis līdzīgiem pretiniekiem. Bet es neteiktu, ka spēle pret Fēru salām bija slikta,» norādīja Kļuškins. «Mums bija labi uzbrukumi, izpildījām daudz piespēļu no flangiem, pēc kurām varējām gūt vārtus. Šajā mačā mums vajadzēja gūt vārtus pirmajiem, lai nerastos problēmas turpmākajā spēles gaitā.»

Kļuškins uzskata, ka pret Fēru salām Latvijas izlase nav nospēlējusi tik agresīvi un nekaunīgi kā vajadzējis.

«Lai nepieļautu šādu situāciju nākotnē, gan man personīgi, gan arī citiem komandas biedriem jāuzņemas vairāk līderu lomu, tad mēs visi būsim stiprāki,» uzsvēra pussargs. «Pret Ungāriju mēs labi sākām, jo bijām ļoti neapmierināti un nikni paši uz sevi un uz rezultātu iepriekšējā spēlē. Ļoti gribējām sevi pierādīt, doties laukumā un gūt vārtus. Tomēr jau desmitajā minūtē ielaidām paši... Mēs neapstājāmies, turpinājām spēlēt, radījām labus momentus, taču diemžēl nespējām tos realizēt.»

Runājot par spēli ar Portugāli, Kļuškins sacīja, ka ļoti gaidījis šo maču un bijis priecīgs par izsaukumu uz izlasi.

«Skaidrs, ka portugāļi individuāli ir spēcīgāki par mums. Bet mēs esam tā komanda, kurai vienmēr ir jācīnās laukumā, kurai vienmēr jāspēj kaut ko pretstatīt pretiniekam neatkarīgi no tā statusa. Uzskatu, ka šajā spēlē pirmajā puslaikā mēs izskatījāmies labi, pārliecinoši un kompakti spēlējām aizsardzībā. Arī mēs turējām bumbu, centāmies pozicionāli veidot uzbrukumus,» izteicās Kļuškins.

Ar marta spēlēm noslēgsies atlases cikla pirmais aplis, bet pēc tam Latvija 9.jūnijā Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu