Futbola izlase šovakar spēkosies ar Šveices nacionālo komandu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas nacionālā futbola valstsvienība šovakar Ženēvā aizvadīs 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas spēli, spēkojoties ar grupas līderi Šveices izlasi. Mačs sāksies plkst.19:00, un to tiešraidē varēs redzēt Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Pēc mača ar Šveices izlasi Latvija nākamnedēļ viesos aizvadīs arī pārbaudes spēli ar Gruziju.

Latvijas izlasei gaidāmajos divos mačos nevarēs palīdzēt Vācijas bundeslīgas komandas «Koln» uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš pagājušajā nedēļā trešo reizi kļuva par tēvu. Tāpat salīdzinājumā ar iepriekšējo sasaukumu izlasē nav pussarga Roberta Savaļnieka, kā arī uzbrucēja Artūra Karašauska.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sākusi neveiksmīgi, jo četrās spēlēs izcīnīta viena uzvara 1:0 pār Andoru, bet pēc tam mājās tika zaudēts 0:2 Fēru salām, ar tādu pašu rezultātu arī Ungārijai un ar 1:4 pašreizējai Eiropas čempionei Portugālei.

Kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice četrās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 12 punktus, bet tai ar deviņiem punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar četriem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet četrus zaudējumus tikpat mačos piedzīvojusi Andora.

Ar marta spēlēm noslēgsies atlases cikla pirmais aplis, bet pēc tam Latvija 9.jūnijā Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli.

Katras apakšgrupas spēcīgākā izlase automātiski sasniegs Pasaules kausa finālturnīru, kamēr astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām piedalīsies «play-off» kārtā, tādējādi sadalot vēl četras ceļazīmes.

Ar marta spēlēm noslēgsies atlases cikla pirmais aplis, bet pēc tam Latvija 9.jūnijā Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli

Latvijas futbola izlases kandidāti pirms spēlēm ar Šveici un Gruziju

Vārtsargi: Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens («Jelgava»);

Aizsargi: Kaspars Gorkšs («Riga»), Vitālijs Jagodinskis («Diosgyori VTK», Ungārija), Vladislavs Gabovs (Kelces «Korona», Polija), Gints Freimanis («Jelgava»), Vitālijs Maksimenko («Mattersburg», Austrija), Igors Tarasovs («Giresunšpor», Turcija), Aleksandrs Solovjovs (RFS), Mārcis Ošs («Jelgava»);

Pussargi: Oļegs Laizāns («Riga»), Gļebs Kļuškins, Artis Lazdiņš (abi - «Jelgava»), Aleksejs Višņakovs (RFS), Jānis Ikaunieks (Larisas AEL, Grieķija), Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Ivans Lukjanovs (Voroņežas «Fakel», Krievija);

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas «Termalica», Polija), Valērijs Šabala («Riga»), Deniss Rakels («Reading», Anglija), Ģits Karlsons («Ventspils»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu