Lietuvas futbola izlase Vemblija stadionā cienījami piekāpjas Anglijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lietuvas futbola izlase svētdien 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas spēlē cienījamā mačā viesos Vemblija stadionā ar rezultātu 0:2 (0:1) piekāpās Anglijai.

Pa vieniem vārtiem katrā puslaikā iesita Džermeins Defo un Džeimijs Vārdijs.

54.minūtē, kad rezultāts bija vēl tikai 0:1, Lietuvas izlases rindās laukumā devās pussargs Mindaugs Grigaravičs, kurš ikdienā spēlē «Jelgavas» komandā, turklāt arī tekoši runā latviski. Savukārt 87.minūtē laukumā izgāja Simons Pauļus, kurš spēlē «Ventspils» vienībā.

Tikmēr Defo Anglijas izlases sastāvā laukumā devās pirmoreiz kopš 2013.gada novembra, 34 gados kļūdams par sesto vecāko spēlētāju, kurš Anglijas izlases rindās guvis vārtus.

Mača gaitā Anglija pa vārtiem izdarīja astoņus sitienus, kamēr Lietuva atbildēja ar vienu.

Tikmēr citā F apakšgrupas spēlē Slovākija viesos ar 3:1 (2:1) uzvarēja Maltu. Uzvarētājiem izcēlās Vladimīrs Veiss, kurš jau otrajā minūtē atklāja rezultātu, Jāns Gregušs un Adams Nemecs.

Zīmīgi, ka abas komandas spēli noslēdza desmit vīru sastāvā, jo Maltas izlase mazākumā palika 79.minūtē, kad otro brīdinājumu nopelnīja mājinieku vienīgo vārtu autors Žans Pols Farudžija, kamēr slovākiem laukumu 90.minūtē par divām dzeltenām kartītēm nācās atstāt Nemecam.

Vēl vienā šīs grupas cīņā Skotijas izlase savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Slovēniju. Vienīgie vārti tika gūti spēles 88.minūtē, kad precīzs bija Kriss Mārtins.

F apakšgrupā Anglija ar 13 punktiem piecās spēlēs ir droša līdere, ar attiecīgi deviņiem un astoņiem punktiem seko Slovākija un Slovēnija, Skotijai ir septiņi, Lietuvai pieci punkti, bet Malta ir tukšā.

Uzvaru svētdien guva arī spēcīgā Vācija, kas viesos ar 4:1 (3:1) apspēlēja Azerbaidžānu. Kaut 31.minūtē Dmitrijs Nazarovs panāca mājiniekiem izlīdzinājumu 1:1, spēles atlikušajā stundā favorīte Vācija nopelnīja uzvaru. Vācijas labā divreiz izcēlās Andrē Širle, bet pa vieniem vārtiem iesita Tomass Millers un Mario Gomess.

Zīmīgi, ka pirms Nazarova sitiena Vācija nebija ielaidusi vārtus 679 minūtes - kopš pērnā gada Eiropas čempionāta pusfināla cīņas. Vācijas izlase un sestdien Latviju uzvarējusī Šveice ir vienīgās komandas, kas piecos kvalifikācijas mačos guvušas piecas uzvaras.

Šīs komandas spēlē C grupā, kuras vēl vienā mačā Čehija ar 6:0 (5:0) viesos sagrāva Sanmarīno. Pa diviem vārtiem guva Antonīns Barāks un Vladimirs Darida, bet pa reizei izcēlās Teodors Gebre Selasi un Mihals Krmenčīks.

Šī kļuvusi par Čehijas visu laiku pārliecinošāko lielāko uzvaru izbraukumā.

Savukārt vēl vienā C apakšgrupas spēlē Ziemeļīrija savā laukumā ar 2:0 (2:0) uzvarēja Norvēģiju. Rezultātu otrajā minūtē atklāja Džemijs Vords, bet 33.minūtē Konors Vašingtons mājinieku pārsvaru dubultooja.

Vācija pirmā apļa piecos mačos savākusi maksimāli iespējamos 15 punktus, uz otro vietu ar desmit punktiem pakāpusies Ziemeļīrija, astoņi punkti tagad ir Čehijai, septiņi Azerbaidžānai, pie trim punktiem tikusi Norvēģija, bet piecas neveiksmes cietusi Sanmarīno.

Tikmēr E apakšgrupā Armēnija svētdien ar 2:0 (0:0) uzvarēja Kazahstānu, pa vārtiem divu minūšu laikā otrā puslaika vidū gūstot pazīstamajam Henrikam Mhitarjanam un Arasam Ezbilizam. Tobrīd mājinieki jau spēlēja vairākumā.

Savukārt šīs grupas centrālajos mačos Polija ar 2:1 (1:0) viesos uzvarēja Melnkalni, bet Rumānija savās mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Dāniju.

Podgoricā notikušajā cīņā spēles 40.minūtē Polijas izlasi vadībā izvirzīja tās līderis Roberts Levandovskis, taču 63.minūtē Stefans Mugosa atjaunoja neizšķirtu. Tomēr pēdējais vārds piederēja poļiem, jo 82.minūtē precīzs bija Lukašs Piščeks, ļaujot Polijai nostiprināties grupas kopvērtējuma vadībā.

Pēc svētdienas spēlēm Polijai ir 13 punkti piecos mačos, pa septiņiem punktiem ieguvušas Melnkalne un Dānija, par punktu mazāk ir Rumānijai un Armēnijai, kamēr Kazahstāna tikusi pie diviem punktiem.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu