Amatu zaudējis Nīderlandes izlases galvenais treneris Blinds

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēc Nīderlandes futbola izlases sestdien piedzīvotā zaudējuma 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē viesos pret Bulgāriju, Nīderlandes Futbola federācija (KNVB) svētdien no amata atlaida valstsvienības galveno treneri Deniju Blindu.

Nīderlande sestdien Sofijā cieta neveiksmi ar 0:2 (0:2) krasi samazinot savas izredzes tikt uz nākamajā gadā Krievijā gaidāmo Pasaules kausa finālturnīru.

Savukārt pēc tam KNVB paziņoja, ka izsaukusi Blindu uz pārrunām, savukārt svētdien neilgi pirms pusnakts tika paziņots, ka speciālists ir zaudējis savu amatu.

Patlaban 55 gadus vecais Blinds, kurš savulaik futbolista karjeras laikā bija viens no Nīderlandes izlases daudzajām futbola zvaigznēm, izlase sāka trenēt 2015.gada jūlijā, amatu pārņemot no Gīsa Hidinka.

«Federācija ļoti ciena Deniju Blindu, bet ņemot vērā negatīvos rezultātus un gaidāmās grūtības, lai kvalificētos Pasaules kausa finālturnīram, mums ir jābeidz sadarbība ar viņu,» teikts KNVB paziņojumā.

Nīderlandes izlase otrdien Amsterdamā aizvadīs pārbaudes spēli ar Itāliju, šajā mačā mājiniekus vadot līdzšinējam Blinda palīgam Fredam Grimam.

LETA jau ziņoja, ka KNVB vadība drīz vien pēc mača paziņoja, ka svētdien izsaukusi izlases galveno treneri Blindu uz pārrunām.

«Spēlē ar Bulgāriju pilnīgi viss aizgāja greizi. Piedzīvojām sāpīgu zaudējumu Sofijā, pēc kura izredzes tikt uz Pasaules kausa finālturnīru ir samazinājušās. Šajā situācijā steiga nav tas labākais, taču mums ātri jārod atbildes uz sāpīgajiem jautājumiem,» tika teikts federācijas pirmajā paziņojumā, kad vēl nebija zināms vakarā pieņemtais lēmums.

Tikmēr pats Blinds uzreiz pēc mača atzina, ka viņam nopietni jāpārdomā, vai viņš spēs izvilkt komandu no šīs bedres, tomēr vēl nedaudz vēlāk viņš televīzijas kanālā NOS sacīja, ka vēlas palikt amatā. «Ja KNVB nepieņems kādu lēmumu, tad otrdien joprojām būšu izlases treneris,» sacīja Blinds.

Nīderlande 2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā izcīnīja trešo vietu, bet pagājušā gada Eiropas meistarsacīkstēm nespēja kvalificēties, kaut to dalībnieku skaits bija palielināts līdz 24 izlasēm. Nīderlande labāko trijniekā bijusi divos Pasaules kausa finālturnīros pēc kārtas.

Pasaules kausa kvalifikācijas A apakšgrupā pēc pirmā apļa Francijai ir 13 punkti piecās spēlēs, desmit punktus iekrājusi Zviedrija, bet Bulgārijai un Nīderlandei ir attiecīgi deviņi un septiņi punkti, bet attiecīgi divus un vienu punktu iekrājusi Baltkrievija un Luksemburga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu