«Reading» treneris Stams: Rakels vēl nav gatavs spēlēt pirmajā komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels vēl nav gatavs spēlēt Anglijas pēc spēka otrās līgas - «Championship» - kluba «Reading» pirmajā komandā, uzskata šīs vienības galvenais treneris Jāps Stams.

Pašlaik 24 gadus vecais Rakels pagājušā gada augustā «Reading» komandas sastāvā Anglijas Līgas kausa spēlē pret Miltonkīnzas «Dons», cenšoties izsist pretiniekam bumbu, lauza potīti, kas viņam lika izlaist vairākus mēnešus. Tagad viņš ir atgriezies pirmās vienības sastāvā un piedalās treniņos, taču laukumā vēl nav devies, uzspēlējot dažus mačus dublieros.

Rakels pašlaik ir kopā ar Latvijas izlasi un sestdien 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Šveici nāca laukumā otrajā puslaikā, bet komandas piedzīvoja zaudējumu ar 0:1. Otrdien Latvija pārbaudes mačā viesos spēkosies ar Gruziju.

Kā laikrakstam «The Reading Chronicle» pastāstīja Stams, iespējams, Rakelam dalība izlasē nāks par labu un viņš tādā veidā varēs atgūt pārliecību.

«Rakels vēl nav gatavs doties laukumā. Kad trenējies kopā ar pirmo komandu, bet tev vēl viss neizdodas, sāk zust pārliecība,» izteicās Stams. «Līdz ar to vairs nespēj spēlēt tā, kā darīji to iepriekš, kad biji vesels.»

«Denisam ir vairāk jāspēlē U-23 komandas sastāvā, lai viņš tiktu pie spēļu prakses. Esam par jau runājuši. Viņam uz to ir jāpārslēdzas, smagi jāstrādā sevis paša dēļ un darbā ar potīti jājūtas komfortabli, lai arī kas tas būtu - sitiens vai izklupiens,» sacīja «Reading» galvenais treneris.

«Rakels šobrīd ir situācijā, kad var trenēties un spēlēt, tomēr viņam vajag atgūt pārliecību. Iespējams, viņam to izdosies izdarīt Latvijas izlasē.»

Tikmēr Rakels pēc sestdienas mača ar Šveici norādīja, ka ir pilnībā izveseļojies no savainojuma, lai gan visas 90 minūtes laukumā viņš vēl nevarot pavadīt.

Pasaules kausa kvalifikācijas B grupas kopvērtējumā līdere Šveice piecās spēlēs guvusi maksimāli iespējamos 15 punktus, bet tai ar 12 punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar pieciem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet viens - Andorai.

Ar marta spēlēm noslēdzas atlases cikla pirmais aplis, bet 9.jūnijā Latvija Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu