Bertāna «Dariššafaka Doguš» uzvar Freimani un «Muratbey» komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Divu Latvijas basketbolistu duelī pirmdien Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas «Dariššafaka Doguš» komanda Turcijas čempionāta spēlē savā laukumā ar 78:70 (15:23, 17:18, 24:14, 22:15) uzvarēja Ušakas «Muratbey», kurā spēlē Rolands Freimanis.

Individuālā ziņā nedaudz labāks bija Freimanis, kurš guva deviņus punktus, kamēr Bertāns uzvarētājiem palīdzēja ar pieciem gūtiem punktiem.

«Dariššafaka Doguš» spēli sāka neveiksmīgi, pēc puslaika zaudējot ar 32:41, taču spēles otrajā daļā Stambulas komandas pārņēma iniciatīvu, beigās nodrošinot itin drošu uzvaru.

Bertāns spēlēja 17 minūtes un piecas sekundes, trāpot vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, taču aizmeta garām vienīgo soda metienu. Tāpat latvietis izdarīja arī divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Freimanis spēlēja 27 minūtes un 51 sekundi, trāpot abus tālmetienus, vienu no trim divpunktieniekiem un vienīgo soda metienu. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu.

Uzvarētājiem Skotijs Vilbekins guva 14 punktus, bet vēl trīs spēlētāji sameta pa 13 punktiem, kamēr «Muratbey» rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija D'Endželo Herisons.

«Dariššafaka Doguš», kur par galvenā trenera Deivida Blata palīgu strādā Oskars Ernšteins, Turcijas čempionātā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet «Muratbey» cieta otro neveiksmi pēdējos trīs mačos.

Turcijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī atrodas divi ULEB Eirolīgas klubi no Stambulas, jo «Fenerbahce» un «Anadolu Efes» izcīnījušas 21 uzvaru 23 spēlēs.

Tikmēr «Dariššafaka Doguš» ar 16 uzvarām ieņem ieņem piekto vietu, bet «Muratbey» ar septiņām uzvarām ir 13.pozīcijā 16 komandu vidū, ar niecīgām izredzēm tikt izslēgšanas spēlēs, jo no astotās pozīcijas viņi atpaliek par piecām uzvarām.

«Dariššafaka Doguš» komanda ceturtdien viesos aizvadīs ļoti svarīgu spēli ULEB Eirolīgā, kurā turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Bertāns un partneri viesosies pie Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Bambergas «Brose».

Bertāna pārstāvētajai komandai atlikušajos divos mačos Eirolīgā ir jāizcīna uzvaras un jācer, ka tiešie konkurenti Belgradas «Crvena Zvezda mts» zaudēs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu