Jaunajā Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta sezonā dalībnieku rekordskaits 

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jaunā Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta sezona, kas šosezon pulcēs dalībnieku rekordskaitu, ar pirmajām spēlēm sāksies sestdien, 1. aprīlī. Čempionāts šosezon norisināsies piecās vecuma grupās ar 152 komandu dalību, kas sadalītas Elites, Meistarības un Attīstības grupās, TVNET informēja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis.

Čempionātā, kas ilgs līdz par oktobra izskaņai, piedalīsies U-13 (2004. dzimšanas gads), U-14 (2003. dz.g.), U-15 (2002. dz.g.), U-16 (2001. dz.g.) un U-18 (1998./1999./2000. dz.g.) futbolisti. Elites grupā pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, bet Attīstības grupā spēkiem mērosies komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni. Šīs sezonas jaunievedums ir Meistarības grupa U-14 vecuma futbolistiem, kas izveidota kā starpposms starp Elites un Attīstības grupām. Saglabājoties čempionāta dalībnieku bagātināšanās tendencei, ar katru nākamo sezonu Meistarības grupu plānots papildināt ar vienu vecuma kategoriju.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, bet pērn – 129 vienības. Līdz ar dalībnieku skaita pieaugumu kāpis arī čempionātā aizvadīto spēļu skaits, kas 2017. gadā sasniegs 1227 spēles. Pērn čempionāta ietvaros norisinājās 979 mači.

Salīdzinot ar pagājušo sezonu, U-13 vecuma grupā dalībnieku skaits palielinājies par desmit komandām, U-14 grupā ir deviņu vienību pieaugums, U-15 konkurencē startēs par sešām komandām vairāk nekā pirms gada, U-16 vecuma kategorijā vienību skaits samazinājies par vienu, bet vecākajā grupā – pieaudzis par piecām.

Latvijas Jaunatnes futbola čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu