Telpu futbola izlase iztur pusstundu, tomēr kapitulē spēcīgajai Portugālei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas telpu futbola izlase sestdien Rumānijā 2018.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas pamatturnīra pirmajā spēlē izturēja 30 cīņas minūtes, taču tad īsā laikā ielaida divus vārtus un ar 1:2 (1:0) kapitulēja spēcīgajai Portugālei.

Latvijas izlase aizvadīja teicamu pirmo puslaiku, cīņas 15.minūtē pēc Artūra Jerofejeva sitiena atklājot rezultātu.

Bumbu vairāk kontrolēja pretinieki, taču Latvija labi aizsargājās. Diemžēl otrā puslaika vidū portugāļi savu panāca, jo divas reizes precīzs bija Brunu Koelju. Viņš vispirms 30.minūtē panāca izlīdzinājumu, bet vēl pēc minūtes iesita arī uzvaras vārtus, raidot bumbu Latvijas izlases vārtu tālajā stūrī.

Mača beigās Latvija centās atspēlēties, kontrolēja bumbu, bet līdz labām izdevībām netika.

Portugāles izlase pērn Pasaules kausā izcīnīja ceturto vietu un tiek uzskatīta par šīs kvalifikācijas grupas favorīti.

Turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība svētdien mērosies spēkiem ar mājinieci Rumāniju, bet kvalifikāciju noslēgs 11.aprīlī pret Somiju.

Rumānija un Somija pirmo spēli aizvadīs vēlāk sestdien.

Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas un viena labākā no septiņām trešo vietu guvējām sacentīsies izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Latvijas telpu futbola izlase jau 1.aprīlī ieradās Moldovā, kur galvenā trenera Artūra Šketova vadītā komanda aizvadīja savu noslēdzošo treniņnometni pirms kvalifikācijas sacensībām. Nometnes ietvaros tika aizvadīts arī viens pārbaudes mačs ar vietējo Moldovas valstsvienību, kas tika pārspēta ar 3:1. Uz Rumāniju komanda devās piektdien agri no rīta.

Latvijas izlasē uz gaidāmo turnīru devušies septiņi «RABA» komandas spēlētāji, seši pārstāv titulēto klubu «Nikars», bet viens spēlē «Daugavpils» vienībā.

Janvāra beigās Latvijas izlase Jelgavā uzvarēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas grupā, aiz sevis atstājot Armēniju, Vāciju un Igauniju, kā grupas uzvarētāja iekļūstot kvalifikācijas pamatturnīra kārtā.

Pērn Latvijas izlase aizkļuva līdz 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra kārtai, kur zaudēja Krievijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, bet nospēlēja neizšķirti ar Nīderlandi, savā grupā paliekot pēdējā, ceturtajā, vietā un finālturnīram nekvalificējoties.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīram:

vārtsargi - Aigars Bondars, Kaspars Žurovs (abi - «RABA»); laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Germans Matjušenko, Igors Avanesovs, Artjoms Koļesņikovs, Jānis Pastars, Artūrs Jerofejevs (visi - «Nikars»), Konstantīns Zabarovskis, Dmitrijs Jakovļevs, Oskars Ikstens, Artūrs Strazdiņš, Jevgēņijs Hercbergs (visi - «RABA»), Jurijs Halimons («Daugavpils»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu