Čempionu līgas ceturtdaļfināli sākas ar grandu «Barcelona» un «Juventus» dueli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajās spēlēs daudzkārtējā Itālijas čempione Turīnas «Juventus» savā laukumā uzņems zvaigžņoto Spānijas grandu «Barcelona», bet Vācijas bundeslīgas klubs Dortmundes «Borussia» mājās tiksies ar šosezon rezultatīvo Francijas komandu «Monaco».

Spēles sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, bet maču no Turīnas tiešraidē varēs vērot kanālā «Viasat Sport Baltic».

Abas komandas savā starpā tikās 2015.gada finālā, kurā uzvaru ar 3:1 izcīnīja «Barcelona». Toreiz par čempionu tika kronēts arī aizsargs Dani Alvešs, kurš starpsezonā pēc astoņu gadu kalpošanas Barselonas klubam pārcēlās uz Turīnu, turklāt nesen nekautrējās kritizēt iepriekšējās komandas vadību.

«Barcelona» komandu pirms šīs spēles piemeklējušas nelielas sastāva problēmas, jo traumas dēļ sezona noslēgusies Rafinjam, bet savainojumi ir arī Aleiksam Vidalam un Arda Turanam, kamēr sakrāto brīdinājumu dēļ nevarēs palīdzēt arī Serhio Baskets. Toties ierindā ir rezultatīvais dienvidamerikāņu trio – Lionels Mesi, Luiss Svaress un Neimārs.

Savukārt «Juventus» komandai šobrīd nevar palīdzēt horvātu pussargs Marko Pjaca.

Astotdaļfinālā «Barcelona» divu spēļu summā ar 6:5 pārspēja Parīzes «Saint-Germain», turklāt panākums tika gūts, izcīnot brīnumainu uzvaru atbildes mača pēdējās minūtēs. Tikmēr «Juventus» ar 3:0 pārspēja «Porto».

Šobrīd gan labākā noskaņojumā ir «Juventus», kas sestdien A sērijas spēlē ar 2:0 pārspēja «Chievo», sperot vēl vienu soli kārtējā Itālijas čempionu titula virzienā. Turpretī «Barcelona» ar 0:2 piekāpās «Malaga» futbolistiem un zaudējums katalāņu klubam sarežģīja turpmāko cīņu par Spānijas čempionu titulu.

Zīmīgi, ka «Juventus» stadionā, kas tika atvērts pirms sešiem gadiem, Turīnas futbolisti nav zaudējuši nevienā no 21 Eirokausu spēles – izcīnītas 12 uzvaras un nospēlēti deviņi neizšķirti.

Tikmēr Dortmundē gaidāmās duelis abām komandām būs pirmā tikšanās Čempionu līgā.

«Borussia», spēlējot pret Francijas komandām, izcīnījusi sešas uzvaras, piecas reizes nospēlējusi neizšķirti un piecas reizes zaudējusi. Savukārt «Monaco» pret bundeslīgas vienībām izcīnījusi septiņas uzvaras, piecus mačus noslēgusi neizšķirti, bet četrās cīņās tikuši ciesti zaudējumi.

«Borussia» komanda īpaši labi spēlē savā laukumā, jo Eirokausos no pēdējām 12 spēlēm ciests tikai viens zaudējums, bet izcīnītas deviņas uzvaras, kamēr divi mači Dortmundē noslēgušies neizšķirti.

Dortmundes komandai šosezon veselības problēmu dēļ vairs nepalīdzēs Mario Gēce, bet traumas dziedē Andrē Širle un Ēriks Durms, bet zem jautājuma zīmes ir Marko Roisa dalība šajā mačā.

Tikmēr «Monaco» rindās šajā mačā nebūs dzeltenās kartītes sakrājušais Tjemū Bakajoko, kurš komandu ieveda ceturtdaļfinālā. Tikmēr traumas dziedē Džibrils Sidibē, Gido Kariljo un Gabriēls Bošīlija. Toties ierindā atgriezies uzbrukuma līderis Radamels Falkao.

Astotdaļfinālā «Monaco» divu spēļu summā nospēlēja neizšķirti 6:6 ar Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras «City», bet nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem. Savukārt «Borussia» ar 4:1 pārspēja Portugāles klubu Lisabonas «Benfica».

«Borussia» iepriekšējā mačā ar 1:4 bundeslīgas ietvaros zaudēja savai principiālajai pretiniecei Minhenes «Bayern», Vācijas čempionātā šobrīd ieņemot ceturto vietu. Savukārt «Monaco», uzvaru kaldinot Falkao, ar 1:0 pārspēja «Angers» futbolistus, tādējādi saglabājot vienvadību Francijas čempionātā.

Trešdien laukumā dosies atlikušie ceturtdaļfināla pāri. Madrides «Atletico» savā laukumā uzņems pērnās sezonas pārsteidzošo premjerlīgas čempioni Lesteras «City», bet Minhenes «Bayern» mājās spēkosies ar trofejas īpašnieci Madrides «Real».

Ceturtdaļfināla atbildes spēles notiks pēc nedēļas.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu