Enrike pēc zaudējuma Turīnā cer uz vēl vienu brīnumainu «Barcelona» atspēlēšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIGUEL RIOPA / AFP

Spāņu komandas galvenais treneris Luiss Enrike pēc neveiksmīgā snieguma UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pret Itālijas čempioni Turīnas «Juventus» cer uz vēl vienu brīnumainu «Barcelona» atspēlēšanos.

«Juventus» futbolisti, demonstrējot lielisku aizsardzības un pretuzbrukumu taktiku, savā laukumā ar 3:0 pieveica «Barcelona» komandu, tādējādi iegūstot drošu pārsvaru pirms atbildes cīņas.

Tiesa, «Juventus» jābūt piesardzīgiem, jo astotdaļfinālā «Barcelona» pirmajā mačā ar 0:4 piekāpās Francijas čempionei Parīzes «Saint-Germain» (PSG), taču atbildes spēlē savā laukumā pamanījās pretiniekus sagraut ar 6:1 un iekļūt ceturtdaļfinālā.

«Šobrīd nevēlos pat domāt par to, kā mums izdosies atspēlēties divu spēļu summā,» pēc mača ar «Juventus» sacīja Enrike. «Ja savāksimies, mēs jebkuram pretiniekam varam iesist četru vārtus.»

«Barcelona» un «Juventus» 2015.gadā tikās UEFA Čempionu līgas finālā, kad uzvaru izcīnīja spāņu klubs.

«Nezinu, vai redzu atšķirību starp pašreizējo un tā laika «Juventus», ko mums izdevās uzvarēt. Tomēr šoreiz pretinieki spēlēja augstākās kvalitātes futbolu,» izteicās Enrike.

Savukārt «Juventus» galvenais treneris Masimiljāno Alegri izteicās, ka komandai par spīti uzvarai ir jāsaglabā modrība.

«Nav viegli pieveikt tādu komandu kā «Barcelona», tomēr centāmies arī noturēt savus vārtus neieņemtus. Tas mums bija ļoti svarīgi,» pauda Algri. «Mums jāpaliek pazemīgiem, nevajag kļūt pašpārliecinātiem un jāturpina strādāt. PSG pret «Barcelona» iesita četrus vārtus, bet paskatieties, kas notika pēc tam.»

Otrdienas mačā divus vārtus «Juventus» labā iesita 23 gadus vecais argentīniešu uzbrucējs Paulo Dibala, kurš pēc panākuma arī mudināja komandu neieslīgt pašapmierinātībā.

«Šis futbolā bija viens no lieliskākajiem vakariem. Tomēr tagad nevajag to visu sabojāt,» pauda Dibala. «Jau kopš bērnības esmu sapņojis par šādām spēlēm. Šobrīd atrodamies uz pacēluma, mums ir ticība sev, kas ir ļoti svarīgi.»

«Tomēr nevaram tagad pārlieku atslābināties, jo mums būs jādodas izbraukumā uz «Camp Nou» stadionu, kur būs ļoti grūta cīņa,» izteicās Dibala.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdien Vācijas kluba Dortmundes «Borussia» autobusu skāra trīs sprādzieni, kā rezultātā pēc šī atgadījuma šīs vienības duelis tās laukumā pret Francijas komandu «Monaco» tika pārcelts uz trešdienu.

Šajos sprādzienos cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu. Spēlētājam gan pārāk nopietni savainojumi nav konstatēti, taču viņam tika veikta rokas operācija.

Trešdien laukumā dosies arī pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas fināliste Madrides «Atletico» no Spānijas, kas savā laukumā uzņems pērnās sezonas pārsteidzošo Anglijas premjerlīgas čempioni Lesteras «City», bet Vācijas grands Minhenes «Bayern» mājās spēkosies ar trofejas īpašnieci Madrides «Real» no Spānijas.

Ceturtdaļfināla atbildes spēles notiks pēc nedēļas.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn UEFA Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu