«Real» un «Atletico» cenšas nosargāt gūto pārsvaru un iekļūt UEFA Čempionu līgas pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola klubi no valsts galvaspilsētas Madrides - «Real» un «Atletico» - otrdien aizvada atbildes spēles UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, cenšoties nosargāt pirmajos mačos gūto pārsvaru un tikt turnīra četru labāko komandu skaitā.

Pērnā gada UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Madrides «Real» plkst.21.45 savā laukumā uzņems Minhenes «Bayern», savukārt «Atletico» vienība tajā pat laikā viesos sāks maču pret Anglijas čempionvienību Lesteras «City». Maču no Madrides tiešraidē transēs televīzijas kanāls «Viasat Sport Baltic».

«Real» pirms sešām dienām ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesos guva panākumu ar 2:1, abus vārtus iesitot komandas līderim Krištianu Ronaldu. Savukārt «Atletico» 12.aprīlī savā laukumā angļu komandu uzveica ar 1:0, vienīgos vārtus ar «pendeli» gūstot Antuānam Grīzmanam.

«Real» vienība pirmajā mačā nokļuva iedzinējos, kad rezultātu atklāja «Bayern» pussargs Arturo Vidals, kurš gan pēc tam neiesita 11 metru soda sitienu. Savukārt otrajā puslaikā Ronaldu nodemonstrēja savus talantus, nodrošinot «Real» panākumu.

Madrides klubam otrdien nevarēs palīdzēt velsietis Gerets Beils, kurš abu komandu pirmajā mačā guva potītes traumu. Savukārt «Bayern» pirms mača saņēma labas ziņas, jo mačam gatavojas arī kluba snaiperis Roberts Levandovskis, kuram pirms tam bija pleca savainojums, kura dēļ viņš izlaida pirmo abu komandu spēli.

«Bayern» komandu šosezon vada titulētais itāļu speciālists Karlo Ančeloti, kurš 2014.gadā tieši Madrides «Real» vienību aizveda līdz tās desmitajam triumfam Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā. Tiesa, «Real» tik un tā ir pašreizējā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja, jo pērn to līdz 11.titulam aizveda franču speciālists Zinedins Zidāns.

Vēl 2014.gadā Ančeloti kā Madrides kluba galvenais treneris UEFA Čempionu līgas pusfinālā sagādāja «Bayern» komandai smagāko Eirokausu zaudējumu savā laukumā - 0:4.

Savukārt aizvadītās nedēļas nogalē «Real» Spānijas čempionāta spēlē smagā mačā sestdien ar 3:2 uzvarēja Hihonas «Sporting», bet «Bayern» Vācijas Bundeslīgas cīņā viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar Leverkūzenes «Bayer». Kā «Real», tā arī «Bayern», ir savu valstu čempionātu šīs sezonas līdervienības.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā «Bayern» divu spēļu summā ar 10:2 sagrāva Anglijas komandu Londonas «Arsenal», kamēr «Real» ar 6:2 apspēlēja Itālijas vienību «Napoli».

Savukārt «Atletico» centīsies turpināt dominanci pār Lesteras klubu. Abas vienības savā starpā ir tikušās piecas reizes, bet «Atletico» ir izcīnījusi četras uzvaras un vienreiz spēlējusi neizšķirti.

Pirms atbildes spēles «Atletico» vietējā čempionātā sestdien ar 3:0 uzvarēja «Osasuna» komandu, bet Lesteras «City» Anglijas premjerlīgā viesos spēlēja neizšķirti 2:2 ar Londonas «Crystal Palace».

Lesteras «City» pārāk bieži Eirokausos nav spēlējusi, bet divos no iepriekšējiem trim gadījumiem tai kāju priekšā aizlikusi tieši «Atletico».

Pirms tam astotdaļfinālā Lesteras «City» divu spēļu summā ar 3:2 pārspēja citu Spānijas komandu «Sevilla», kamēr «Atletico» ar 4:2 uzveica Vācijas klubu Leverkūzenes «Bayer».

Februārī amatu zaudēja Lesteras «City» galvenais treneris Klaudio Ranjēri un komandai tobrīd draudēja cīņa par vietas saglabāšanu premjerlīgā. Tomēr pēc itāļa palīga Kreiga Šekspīra stāšanās pie vienības stūres tā visu turnīru ietvaros izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas, taču tagad komanda atkal ir nokļuvusi uz neveiksmju takas, jo pie uzvaras klubs nav ticis pēdējos trīs mačos.

Tikmēr vēl divas UEFA Čempionu līgas pusfinālistes tiks noskaidrotas trešdien. Spāņu klubs «Barcelona» uzņems Itālijas čempioni Turīnas «Juventus», bet Francijas vienība «Monaco» savā laukumā tiksies ar Vācijas vienību Dortmundes «Borussia». Pirmajos mačos panākumu svinēja «Juventus», kas kataloniešus mājās «sasita» ar 3:0, bet «Monaco» viesos Dortmundē bija labāka ar 3:2.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu