Starkovs atkal kļuvis par Latvijas futbola izlases galveno treneri

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē par nacionālās futbola izlases galveno treneri šodien apstiprināts Aleksandrs Starkovs, vēsta LFF mājaslapa.

Patlaban 61 gadu vecais Starkovs nomainīs Marianu Paharu, kurš marta beigās atkāpās no izlases galvenā trenera amata. Starkovam karjeras laikā šī būs trešā reize pie izlases stūres.

Starkovs amatā apstiprināts LFF valdes sēdē. Starkova kandidatūru balsojumā atbalstīja gan valdes locekļi, gan arī Latvijas Futbola treneru asociācija (LFTA) un tās priekšsēdētājs Jānis Skredelis.

Starkova oficiālā prezentēšana medijiem paredzēta šodien plkst.15.30 preses konferencē «Elektrum» Olimpiskajā centrā.

«Izsaku pateicību LFF valdei un LFTA par izrādīto uzticību. Tas ir liels gods un atbildība. Arī es biju pārliecināts, ka ar Latvijas nacionālo izlasi darbs jāturpina pašmāju speciālistam. Pasaulē bieži notiek tā, ka galvenā trenera maiņa notiek nevis tāpēc, ka iepriekšējais treneris ir bijis slikts, bet gan tāpēc, lai restartētu komandu.

Saņemot šo piedāvājumu, pēc neliela pārdomu brīža pieņēmu to. Uzskatu, ka man pietiek gan zināšanu, gan pieredzes, lai uzņemtos šo darbu. Esmu pārliecināts, ka mums ar spēlētājiem viss izdosies. Mūsu uzdevums būs izdarīt maksimumu katrā spēlē, lai cīnītos par uzvaru un līdzjutēji ar mums varētu lepoties.

Apzinos, ka manu apstiprinājumu sabiedrība varētu uztvert neviennozīmīgi, taču šobrīd izjūtu lielu motivāciju strādāt un palīdzēt Latvijas izlasei sasniegt to līmeni un rezultātu, kādu tā ir spējīga sasniegt,» LFF valdes sēdē pēc apstiprinājuma izteicās Aleksandrs Starkovs.

Pirmoreiz par Latvijas valstsvienības galveno treneri Starkovs kļuva 2001.gada vasarā, komandu vadot līdz 2004.gada beigām. Šajā posmā tika sasniegts līdz šim lielākais panākums Latvijas futbola izlases vēsturē, jo komanda kvalificējās un spēlēja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē. Savukārt atkārtoti viņš amatu pārņēma 2007.gada aprīlī, bet pēc sešiem gadiem viņu nomainīja Pahars.

Pērn februārī Starkovs kļuva par vienu no Pahara asistentiem, bet pirms tam viņš bija LFF nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs.

Starkovs futbolista karjerā, kuru viņš noslēdza 1989.gadā, bija leģendārs Rīgas «Daugavas» uzbrucējs. Trenera karjeru viņš sāka 1990.gadā, pēc diviem gadiem kļuva par Latvijas U-21 izlases treneri, bet no 1995. līdz 2001. gadam bija Latvijas izlases galvenā trenera palīgs, paralēli strādājot arī «Skonto» klubā par galveno treneri. Klubu līmenī Starkovs trenējis arī Maskavas «Spartak» un Azerbaidžānas vienību «Baku».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu