«Riga» futbolisti Latvijas kausa pusfināla pirmajā spēlē uzvar «Spartaku»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Ambiciozā «Riga» futbola komanda trešdien Latvijas kausa izcīņas pusfināla pirmajā spēlē ar 2:0 (1:0) uzvarēja valsts čempioni Jūrmalas «Spartaks», bet vēl vienā duelī RFS spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar «Ventspils» futbolistiem.

RTU stadionā notikušajā cīņā Rīgā mājinieki rezultātu atklāja jau spēles astotajā minūtē, kad filigrānu sitienu pāri pretinieku vārtsargam, kurš bija atstājis vārtus, izpildīja «Riga» komandas uzbrucējs Valērijs Šabala. Savukārt pārsvaru dubultot rīdzinieki spēja 75.minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja slovēņu pussargs Rene Miheličs. «Riga» komandai «pendeli» nopelnīja Šabala, kuru soda laukumā nogāza «Spartaka» futbolists Sjarhejs Pušņakovs.

Tikmēr Kauguru vidusskolas stadionā notikušajā mačā starp RFS un «Ventspils» komandām bija aizraujošas cīņas, beigas, jo rezultāts tika atklāts vien 85.minūtē, kad precīzs no tālas distances bija talantīgais rīdzinieku futbolists Roberts Uldriķis, kurš guva savus kārtējos vārtus sezonā. Tomēr tikt pie uzvaras RFS nespēja, jo 90.minūtē pēc stūra sitiena ar galvu sita Kaspars Svārups, tomēr pēdējais bumbai pieskārās RFS spēlētājs Renārs Rode, kurš ieraidīja to savos vārtos.

Latvijas kausa finālisti tiks noskaidroti divu maču summā, atbildes spēlēm 3.maijā notiekot Jūrmalas un Ventspils komandu laukumos.

«Riga» un Jūrmalas «Spartaks» šosezon jau tikās «SynotTip» Latvijas virslīgas trešajā kārtā, kad ar 2:0 savās mājās uzvarēja valsts čempioni. «Spartaka» labā abus vārtus guva Jevgēņijs Kozlovs.

«Spartaks» virslīgā pēc piecām kārtām ar desmit punktie ir pirmajā vietā, kamēr «Riga» ar astoņiem punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā. Tiesa, pagājušajā nedēļā «Spartaks» virslīgā nospēlēja ne pārāk veiksmīgi, jo cīnījās neizšķirti 2:2 ar pastarīti «Babīte»/«Dinamo», bet «Riga» ar 1:0 uzvarēja RFS futbolistus.

«Riga» komandai sezonas sākums gan bijusi vilšanās, jo pirmajās četrās virslīgas spēlēs bija izcīnīti tikai pieci punkti, tāpēc pagājušajā nedēļā no amata tika atbrīvots galvenais treneris, krievu speciālists Vladimirs Volčeks, bet šobrīd galvenā trenera vietas izpildītāja amatā iecelts pieredzējušais Mihails Koņevs, kuram spēle trešdienas spēle bija otrā šādā statusā.

Ceļā uz pusfinālu «Spartaks» pērnā gada Latvijas kausa fināla atkārtojumā aprīļa sākumā ar 1:0 uzvarēja «Jelgavu», kas trofeju bija ieguvusi iepriekšējos trīs gadus, kamēr «Riga» no tālākās cīņas izslēdza šosezon pirmajā līgā spēlējošo «Daugavpili», svinot panākumu ar 3:0.

Savukārt RFS un «Ventspils» šosezon virslīgā vēl nav spēlējušas, taču tagad astoņu dienu laikā spēkus savā starpā samēros pat trīs reizes, jo starp abiem Latvijas kausa pusfināla mačiem svētdien tiksies arī virslīgas sestās kārtas cīņā.

Pola Ešvorta trenētie ventspilnieki ar astoņiem punktiem virslīgā ir trešie, bet RFS, ko trenē Andrejs Kaļiņins, ar septiņiem punktiem ieņem sesto pozīciju. Iepriekšējā virslīgas kārtā pagājušajā nedēļā «Ventspils» spēlēja neizšķirti 1:1 ar «Liepāja»/«Mogo», bet RFS ar 0:1 zaudēja «Riga» vienībai.

Ceturtdaļfinālā «Ventspils» savā laukumā ar 3:0 uzvarēja liepājniekus, bet RFS ar 1:0 pieveica «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU) vienību, vienīgos vārtus pret savu bijušo komandu gūstot Uldriķim.

Interesanti, ka pusfināla mačos «Spartaks» un «Ventspils» komandām līdzi jutīs «Liepāja»/«Mogo», kurai, lai tiktu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, jācer, ka 17.maijā gaidāmajā finālā spēlēs tieši šie abi klubi nevis Rīgas komandas. Jau pašlaik zināms, ka UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā spēlēs «Spartaks», bet UEFA Eiropas līgas atlasē cīnīsies «Jelgava» un «Ventspils». Ja «Spartaks» vai «Ventspils» iegūs kausu, liepājnieki kā pērnās sezonas «SynotTip» virslīgas ceturtā labāka komanda tiks pie ceļazīmes, bet finālā tiekot «Riga» vai RFS komandām, tieši tās arī noskaidros klubu, kurš spēlēs Eiropas līgā.

Pērnā gada beigās tika ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017.gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiks izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms maijā noslēgsies 2016./17. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, savukārt jūnijā sāksies 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tiek noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Joprojām ir spēkā LFF iepriekš pieņemtais lēmums, ka Latvijas kausa fināls 17.maijā norisināsies «Skonto» stadionā, taču joprojām nav īstas skaidrības, vai tur spēli maz varēs aizvadīt, jo ap stadionu izvērties pamatīgs skandāls par īpašuma tiesībām uz stadiona kustamo mantu. Lai arī LFF ir saņēmusi garantijas vēstuli, ka spēli varēs aizvadīt «Skonto» stadionā, nav izslēgts, ka pēc kustamās mantas - apgaismes prožektoru un krēslu demontāžas darbiem, stadionu savest kārtībā var neizdoties.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu