Advokāts varētu atgriezties Nīderlandes futbola izlases galvenā trenera amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pieredzējušais Diks Advokāts jau uz savu trešo termiņu varētu atgriezties Nīderlandes futbola izlases galveno treneri, bet par viņa palīgu kļūtu Rūds Gullits, ceturtdien ziņoja laikraksts «De Telegraaf».

Pašlaik 69 gadus vecais Advokāts vada Turcijas klubu Stambulas «Fenerbahce», bet Nīderlandes nacionālā valstsvienība bez trenera ir kopš pagājušā mēneša, kad pēc zaudējuma Bulgārijai tika atlaists Danijs Blinds.

«De Telegraaf» ziņo, ka atlikušas vien pāris detaļas līdz līguma noslēgšanai. Advokāta līgums ar «Fenerbahce» noslēgsies 1.jūnijā, tomēr viņš būs jāatbrīvo ātrāk, jo Nīderlandei 31.maijā ieplānota pārbaudes spēle pret Maroku.

Advokārts iepriekš savas dzimtenes izlasi trenēja no 1992. līdz 1994. un no 2002. līdz 2004.gadam. Iepriekš viņš bija paudis, ka pēc šīs sezonas noslēgs savu trenera karjeru.

Advokāts savas karjeras laikā vadījis klubus arī Nīderlandē, Krievijā, Vācijā, Skotijā un Anglijā. Izlašu līmenī pieredzes bagātais speciālists bez dzimtenes trenējis arī Apvienoto Arābu Emirātu, Dienvidkorejas, Beļģijas, Krievijas un Serbijas valstsvienības.

Nīderlande ir trīskārtēja Pasaules kausa fināliste, tomēr nespēja kvalificēties 2016.gada Eiropas čempionātam un arī ir tuvu ārpus palikšanai 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra dalībnieku loka. Kvalifikācijas turnīrā tā piecās pirmā apļa spēlēs iekrāja vien septiņus punktus, kas pašlaik dod ceturto vietu apakšgrupā.

Patlaban 55 gadus vecais Blinds, kurš savulaik futbolista karjeras laikā bija viens no Nīderlandes izlases daudzajām futbola zvaigznēm, izlase sāka trenēt 2015.gada jūlijā, amatu pārņemot no Gīsa Hidinka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu