Dāvis Ikaunieks gūst vārtus «Vysočina» komandas svarīgā uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases spēlētājs Dāvis Ikaunieks piektdien guva vārtus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Jihlavas «Vysočina» komandai svarīgā Čehijas čempionāta mačā ar 3:0 (0:0) savā laukumā pieveikt Brno «Zbrojovka» vienību.

Ikaunieks šo maču uzsāka mājinieku sākumsastāvā, bet visi vārti šajā cīņā tika gūti otrajā puslaikā. Tā laikā latvietim bija pāris iespējas izcelties, kas gan netika izmantotas, taču pirmos divus vārtus «Vysočina» labā guva Lukāšs Zoubele un Jakubs Fulneks. Tomēr punktu šai cīņai 89.minūtē pielika tieši Ikaunieks, kurš pēc pretinieku komandas kļūdas saņēma piespēli pilnīgi brīvs un raidīja bumbu vārtos.

Divas minūtes pēc savu vārtu guvuma Ikaunieks tika nomainīts.

Ikaunieks pēdējo trīs maču laikā izcēlies ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Šajā sezonā viņš 26 spēlēs kopumā izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem.

«Vysočina» komanda ar 23 punktiem 26 spēlēs tagad pakāpusies uz svarīgo 14.vietu 16 komandu konkurencē, līdz ar to izkļūstot no izkrišanas zonas, kas gan ir divu punktu attālumā, turklāt konkurentes aizvadījušas par spēli mazāk.

Tikmēr Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 58 punktiem 25 spēlēs ir Prāgas «Slavia».

Janvāra beigās Ikaunieks ar «Vysočina» komandu pagarināja līgumu uz divarpus gadiem, Jihlavas vienībai izpērkot kontraktu no «Liepājas».

2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot čempioni «Liepāju», izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. Pērnajā vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās deviņos mačos guvis vienus vārtus.

Iepriekšējā sezonā «Vysočina» komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 31 punktu 30 spēlēs ieņēma 11.vietu starp 16 vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu