Ronaldu «hat-trick» nodrošina «Real» uzvaru pirmajā spēlē Madrides derbijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Visus trīs vārtus gūstot portugāļu superzvaigznei Krištianu Ronaldu, UEFA Čempionu līgas futbolā pirmajā pusfināla mačā starp pagājušās sezonas finālistēm otrdien Madrides «Real» ar 3:0 (1:0) apspēlēja otru Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

Visā mačā «Real» komandai bija liels pārsvars un tā ieguva lielas priekšrocības pirms atbildes spēles, kas pēc nedēļas risināsies «Atletico» stadionā.

Spēles ievadā «Real» komanda uzbruka ļoti intensīvi. Vispirms septītajā minūtē lieliski bumbu izspēlēja Dani Karvahals un Isko, tomēr Karvahala sitiens tika atsists, bet Karims Benzemā raidīja bumbu garām vārtiem. Savukārt desmitajā minūtē arī tika atklāts rezultāts, kad Ronaldu izcēlās ar galvu.

«Real» centās iesist arī otros vārtus un 16.minūtē pēc stūra sitiena laba iespēja bija Rafaēlam Varānam, bet lieliski nospēlēja «Atletico» vārtsargs Jans Oblaks, tomēr drīz pēc tam arī pirmā labā iespēja bija «Atletico» komandai, Kevinam Gameiro pēkšņi nokļūstot vienam pret pretinieku vārtsargu Keiloru Navasu, bet veiksmīgāks bija otrais no viņiem. Pārsvars joprojām piederēja mājiniekiem un 24.minūtē bīstami sita arī Luka Modričs, bet vēl pēc piecām minūtēm pēc Ronaldu piespēles Benzemā ar galvu sita nedaudz garām vārtiem.

Tomēr pēc tam jau bumbu arvien vairāk sāka darboties «Atletico» komanda un 32.minūtē pēc soda sitiena aizsargs Djego Godins izklupienā raidīja bumbu augstu pāri vārtiem. Tiesa, rezultāts vairs nemainījās.

Otrais puslaiks sākās ar mierīgāku futbolu un momentu nebija tik daudz, tomēr 60.minūtē sitienu pa vārtiem statistika bija jau 6:0 «Real» labā. 73.minūtē Ronaldu arī ļoti skaisti izcēlās otro reizi - pēc bumbas saņemšanas pie soda laukuma robežas viņam vispirms tā bija jāapstrādā un pēc tam no gaisa tika sista vārtos, rezultātam kļūstot 2:0. «Atletico» centās turēt bumbu un trešos vārtus 86.minūtē «Real» jau iesita pretuzbrukumā - Lukass Vaskess «izvilka» bumbu no laukuma gala līnijas un iespēlēja Ronaldu, kurš bija pilnīgi viens soda laukuma vidū, sitot nekļūdīgi.

Ja pirmais puslaika bija ļoti aizraujošs, otrajā spēles daļā citi ļoti bīstami momenti nemaz nebija un «Real» svinēja drošu uzvaru, «Atletico» vienībai vien pašā dueļa izskaņā izpildot vienīgo sitienu vārtu taisnstūrī.

Šīs komandas savstarpēju dueli aizvadīja jau pagājušā gada UEFA Čempionu līgas finālā, kad uzvaru 11 metru pēcspēles sitienu sērijā Milānā izcīnīja «Real». Vēl šī turnīra finālā šīs vienības spēkojās 2014.gadā, arī toreiz virsroku gūstot «Real» futbolistiem.

Zīmīgi, ka šīs abas vienības savstarpēju cīņu kādā no izslēgšanas turnīra fāzēm aizvada jau ceturto sezonu pēc kārtas, turklāt trijos iepriekšējos gadījumos uzvaru izdevies izcīnīt «Real», kas UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniegusi jau septīto sezonu pēc kārtas.

Šīs komandas savstarpēju cīņu Spānijas čempionāta ietvaros turpat «Santiago Bernabeu» stadionā aizvadīja vēl tikai aprīļa sākumā, duelim noslēdzoties ar neizšķirtu 1:1. Pirmajā aplī aizvadītajā cīņā «Atletico» savā laukumā piedzīvoja zaudējumu.

«Real» futbolisti ir pašreizējie Spānijas čempionāta kopvērtējuma līderi, jo 34 mačos izcīnījuši 81 punktu, bet tikpat punkti 35 spēlēs ir sīvākajai konkurentei «Barcelona». Savukārt «Atletico» ar 71 punktu ieņem trešo vietu.

Krietni titulētākajiem Madrides «Real» futbolistiem par spēcīgāko klubu Eiropā izdevies kļūt 11 reizes, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Tikmēr «Atletico» trīs reizes bijusi otrā spēcīgākā kontinentā - bez 2014. un 2016.gada tas bija arī tālajā 1974.gadā.

«Real» komandai šajā mačā bija jāiztiek bez viena no saviem līderiem Gereta Beila, kā arī aizsarga Pepes, kamēr «Atletico» rindās nebija aizsarga Huanfrana, turklāt veselības likstas piemeklējušas arī citus aizsargus. Savukārt vēl tikai pirmdien «Atletico» oficiāli līdz 2022.gadam pagarināja līgumu ar 21 gadu veco franču aizsargu Liku Ernandesu.

Iepriekšējās šī turnīra kārtās «Real» komanda pēc izcīnītas otrās vietas F apakšgrupā, atpaliekot vien no Vācijas kluba Dortmundes «Borussia», astotdaļfinālā divu maču summā ar 6:2 sagrāva «Napoli» no Itālijas, bet ceturtdaļfinālā ar 6:3 pieveica Vācijas flagmani Minhenes «Bayern», lai gan atbildes cīņai bija nepieciešams pagarinājums.

Savukārt «Atletico» ieguva pirmo vietu D grupā, bet astotdaļfinālā ar 4:2 apspēlēja Vācijas vienību Leverkūzenes «Bayer», kamēr ceturtdaļfinālā ar 2:1 uzveica pagājušās sezonas Anglijas čempioni Lesteras «City».

Otrā UEFA Čempionu līgas pusfināla duelī trešdien pirmo maču aizvadīs Francijas komanda «Monaco» un Turīnas «Juventus» no Itālijas.

Atbildes cīņas gaidāmas nākamnedēļ.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas sacensību fināls 3.jūnijā tiks aizvadīts Kārdifā, Velsā.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu