Čempionu līgas finālā būs Madrides «Real» - «Juventus» duelis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pašreizējie trofejas glabātāji Madrides «Real» no Spānijas trešdien jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā sasniedza UEFA Čempionu līgas futbolā finālu.

Pusfināla atbildes mačā «Real» izbraukumā ar 1:2 (1:2) piekāpās citam šīs pilsētas klubam «Atletico», tomēr divu spēļu summā triumfēja ar 4:2. Finālā Madrides komanda spēkosies ar Itālijas čempioni Turīnas «Juventus», kas pirms tam divu spēļu summā pieveica «Monaco» no Francijas.

Trešdien «Atletico» laukumā notikušajā mačā vārtus mājinieku labā guva Sauls un Antuāns Grīzmans, kamēr «Real» labā izcēlās Isko.

Jau ar mača pirmajām minūtēm «Atletico» centās pārņemt iniciatīvu savās rokās, turklāt tas arī izdevās, jo jau cīņas sākumā «Real» vārtsargs Keilors Navass glāba komandu no vārtu zaudējuma. Arī pretinieki ik pa laikam atbildēja ar kādu bīstamu uzbrukumu, tomēr tieši mājinieki atklāja mača rezultātu, kad 12.minūtē Sauls pēc stūra sitiena ar galvu raidīja bumbu vārtos. Mājinieku komanda bija uz viļņa un tā pūlējās iesist vēl vienus vārtus, turklāt izšķirošs pavērsiens notika tikai dažas minūtes vēlāk, kad uz «Real» vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, jo noteikumus pret Fernando Torresu pārkāpa Rafaēls Varāns. «Pendeli» aukstasinīgi realizēja Grīzmans, tādējādi panākot jau 2:0, kas vienību konkurentiem divu spēļu summā pietuvināja vairs tikai līdz minimumam.

Turpinājumā abas vienības nedaudz nomierinājās, lai gan neiztika bez savstarpējiem spēlētāju asumiem un noteikumu pārkāpumiem. Tomēr 42.minūtē «Real» sevi krietni pietuvināja uzvarai divu spēļu summā, jo pēc lieliska Karima Benzemā reida gar laukuma gala līniju un pēcāk sekojoša Tonija Krosa sitiena pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas bija Isko, kurš tādējādi panāca 1:2. Līdz ar to «Atletico», lai iekļūtu finālā, otrajā puslaikā bija jāgūst vismaz divi vārti.

Otrajā puslaikā «Atletico» vienībai neizdevās vairs radīt tik bīstamus momentus pie viesu vārtiem, kamēr «Real» bija kļuvuši nedaudz aktīvāki, turklāt pāris labas iespējas izcelties bija arī Krištianu Ronaldu, kurš pirmajā puslaikā nebija tik manāms. 66.minūtē mājiniekiem bija divas lieliskas iespējas atjaunot divu vārtu pārsvaru, tomēr abos gadījumos pašreizējos UEFA Čempionu līgas trofejas turētājus glāba Navass. Pēc šiem diviem momentiem spēle atkal kļuva aktīvāka un bīstamas situācijas bija pie abiem vārtiem.

Tuvojoties spēles izskaņai, «Atletico» futbolisti centās pārvirzīt spēli uz pretinieku vārtiem, tomēr pārņemt iniciatīvu neizdevās un reāli apdraudēt «Real» pozīcijas finālā neizdevās.

Pirmajā šī pāra spēlē pirms nedēļas «Real», pateicoties komandas līdera Ronaldu trim vārtiem, savā laukumā uzvarēja ar 3:0.

Līdz šim vēl nevienai komandai UEFA Čempionu līgas pusfinālā pēc pirmās spēles nav izdevies atspēlēt pat divu vārtu deficītu.

Zīmīgi, ka «Atletico» komandai trešdienas mačs bija pēdējā Eirokausu cīņa Visentes Kalderona stadionā, kur tā spēlē kopš 1966.gada. Ar nākamo sezonu vienība pārcelsies uz restaurēto «Metropolitano» arēnu. Eirokausu turnīrā Madrides klubs pašreizējā stadionā aizvadīja 143 spēles, guva 105 uzvaras, 24 reizes spēlēja neizšķirti un tikai 14 mačos cieta neveiksmi.

Šīs komandas savstarpēju dueli aizvadīja arī pagājušā gada UEFA Čempionu līgas finālā, kad uzvaru 11 metru pēcspēles sitienu sērijā Milānā izcīnīja «Real». Turnīra finālā vienības spēkojās arī 2014.gadā, arī toreiz virsroku gūstot «Real» futbolistiem.

Zīmīgi, ka šīs abas vienības savstarpēju cīņu kādā no izslēgšanas turnīra fāzēm aizvadīja jau ceturto sezonu pēc kārtas un visos gadījumos uzvaras izdevies izcīnīt «Real».

«Real» futbolisti ir pašreizējie Spānijas čempionāta kopvērtējuma līderi, 35 mačos izcīnot 84 punktus. Tikpat punkti 36 spēlēs ir arī sīvākajai konkurentei «Barcelona». Savukārt «Atletico» ar 74 punktiem ieņem trešo vietu.

Krietni titulētākajiem Madrides «Real» futbolistiem par spēcīgākajiem Eiropā izdevies kļūt 11 reizes, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Tikmēr «Atletico» trīs reizes bijusi otrā spēcīgākā kontinentā - bez 2014. un 2016.gada finālā spēlēts arī tālajā 1974.gadā.

Arī šajā mačā «Real» nācās iztikt bez viena no saviem līderiem, velsiešu pussarga Gereta Beila un aizsarga Dani Karvahala, kurš piedalījās pirmajā mačā. Tikmēr «Atletico» rindās nebija aizsarga Huanfrana, turklāt veselības likstas piemeklējušas arī citus aizsargus.

Iepriekšējās šī turnīra kārtās «Real» komanda pēc izcīnītas otrās vietas F apakšgrupā, atpaliekot vien no Vācijas kluba Dortmundes «Borussia», astotdaļfinālā divu maču summā ar 6:2 sagrāva «Napoli» no Itālijas, bet ceturtdaļfinālā ar 6:3 pieveica Vācijas flagmani Minhenes «Bayern», lai gan atbildes cīņai bija nepieciešams pagarinājums.

Savukārt «Atletico» ieguva pirmo vietu D grupā, bet astotdaļfinālā ar 4:2 apspēlēja Vācijas vienību Leverkūzenes «Bayer», kamēr ceturtdaļfinālā ar 2:1 uzveica pagājušās sezonas Anglijas čempioni Lesteras «City».

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas sacensību fināls 3.jūnijā tiks aizvadīts Kārdifā, Velsā.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu