UEFA pētījums atklāj futbola pozitīvo ietekmi uz meiteņu pašapziņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) jaunākais pētījums, kurā piedalījušās vairāk nekā 4000 futbolistes vecumā no 13 gadiem, atklājis dažādas šķautnes futbola pozitīvajai ietekmei uz meiteņu pašapziņu un pašpārliecinātību. Šis pētījums demonstrē, ka tieši futbols vislabāk no populārākajiem sporta veidiem ietekmē meiteņu pašpārliecinātības līmeni.

UEFA un elites speciālistu grupas veiktais pētījums ir lielākais savā nozarē, kura mērķis bija izpētīt psiholoģisko un fizisko ietekmi uz futbolu spēlējošām meitenēm un sievietēm Eiropā. Pētījums ņēma vērā futbola ietekmi uz jaunieša pašpārliecinātību, pašcieņu, labklājību, kopības sajūtu, motivāciju un dzīves iemaņām, salīdzinot šos rezultātus ar rādītājiem citos sporta veidos. Dati tika vākti sešu valstu ietvaros - Dānija, Anglija, Vācija, Spānija, Polija un Turcija.

Lai arī sieviešu futbols dažādās Eiropas vietās atrodas atšķirīgos attīstības punktos, pētījums apliecinājis daudz kopsakarību attiecībā uz futbolistu pašpārliecinātību. Pētījums demonstrē, ka meitenes, kuras spēlē futbolu, ir par sevi pārliecinātākas nekā tās meitenes, kuras to nespēlē vai pat nodarbojas ar kādu citu sporta veidu.

80% jauno meiteņu spēlēšana savā klubā padarījusi par sevi pārliecinātākas, salīdzinot ar 74% meiteņu citos sporta veidos. Tāpat 54% pētījuma dalībnieču pauž, ka futbols viņām palīdz mazāk uztraukties par to, ko par viņām domā citi. Salīdzinājumam - citos sporta veidos šis rādītājs ir 41%.

UEFA uzsver, ka šie dati ir milzīgs iedrošinājums sporta veidam, kas tuvākajos gados visā Eiropā gatavojas lieliem attīstības soļiem. UEFA sieviešu futbola attīstības programma savu darbu uzsāka 2010. gadā, bet šāgada 1. jūnijā UEFA izziņos sieviešu futbola revolucionāro kampaņu «Together #WePlayStrong», kas paredz līdz 2022. gadam padarīt futbolu par Eiropas sporta veidu numur viens meiteņu un sieviešu vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu