Verpakovskis: Prieks, ka uz Liepāju atvedīsim laba līmeņa pretinieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Futbola komandas «Liepāja»/«Mogo» prezidents Māris Verpakovskis atzīst, ka nekad iepriekš nav tā jutis līdzi «Ventspils» futbolistiem, kā trešdien aizvadītajā Latvijas kausa finālā, paužot prieku, ka varēs uz Liepāju UEFA Eiropas līgas ietvaros atvest kādu spēcīgu pretinieku.

«Ventspils» trešdien Latvijas kausa finālā pēc pagarinājuma cīnījās neizšķirti 2:2 ar ambiciozo «Riga», bet 11 metru pēcspēles sitienu sērijā izcīnīja uzvaru ar 6:5. Šī mača pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 un pagarinājumā vispirms vadībā izvirzījās rīdzinieki, bet Kurzemes klubs tomēr spēja panākt neizšķirtu un novest cīņu līdz «pendelēm».

Pēc šī mača kļuva zināms, ka pērnās sezonas Latvijas ceturtā spēcīgākā komanda «Liepāja»/«Mogo» ieguvusi ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju, jo ventspilnieki pie iespējas spēlēs Eirokausos bija tikuši jau iepriekš. Ja kausu būtu ieguvusi «Riga», izdevību spēlēt Eirokausos gūtu šī komanda.

Verpakovskis jau trešdienas vakarā sociālajā tīklā «Twitter» pauda, ka būtu gatavs iet gulēt ar ventspilnieku vārtsarga Andreja Pavlova spēles kreklu un «Ventspils» fanu šalli.

«Tā nekad dzīvē nebiju jutis par «Ventspili»,» komentēja otras Kurzemes komandas prezidents. «Kopumā kausa finālā bija līdzīgs mačs. Iniciatīvu ik pa brīdim pārņēma viena, tad otra komanda. Momenti «Riga» komandai noteikti bija vairāk, tomēr kopumā bija aizraujošs mačs līdzjutējiem un sižets iznāca filmas cienīgs.»

Verpakovskis atgādināja, ka pēcspēles sitienu sērijā ventspilnieki savus nerealizētos sitienus aizsita garām, kamēr galvaspilsētas kluba raidījumus atsita Pavlovs. «Pavlova meistarība noteikti ir jāizceļ un jānovērtē.»

Publiski pieejama informācija, ka par dalību katrā no pirmajām UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtām komandas saņems nedaudz virs 200 000 eiro.

«Pirms sezonas finansiālajā ziņā rēķinājām abus variantus, bet cerējām un ticējām, ka spēlēsim Eiropā, jo tas mūsu budžetam būs nopietns papildinājums,» pauda Verpakovskis. «Tomēr nevar runāt tikai par naudu - prieks, ka uz Liepāju atvedīsim labu pretinieku un arī futbolisti iegūs iespēju pret tādu uzspēlēt.»

Iepriekšējās sezonās Verpakovska vadītā komanda bija pazīstama ar nosaukumu «Liepāja», tomēr šajā pavasarī tā nosaukumā pievienoja arī ģenerālsponsora «Mogo» vārdu. Citiem klubiem Eiropas sacensībās ir aizliegts nosaukumā lietot sponsora vārdu un arī spēļu krekliem jābūt citādākiem, tomēr Verpakovskis pauda cerību no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) saņemt pozitīvu atbildi.

«Par nosaukumu turpinām sarunas ar UEFA un galējo atbildi neesam saņēmuši. Joprojām ir iespējami abi varianti. Iepriekš ir bijuši izņēmumi, kurus UEFA arī norādījām,» Verpakovskis pauda, ka pagaidām vēl nav skaidrs, kāds būs Liepājas komandas nosaukums UEFA Eiropas līgā.

Kaut Liepājā pašlaik ir otrs labākais futbola stadions valstī, arī šajā pilsētā varēs uzņemt tikai UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās divas kārtas, bet pēc tam, ja tas būs nepieciešams, nāksies spēlēt «Skonto» stadionā Rīgā. Kā atzina Verpakovskis, šobrīd stadiona galvenā problēma ir nepietiekamais apgaismojums.

Liepājas komanda 2015.gadā triumfēja Latvijas čempionātā, bet pagājušajā «SynotTip» virslīgas sezonā guva ceturto vietu. Savukārt šosezon pēc pirmajām astoņām kārtām tā ar 13 punktiem ir piektā, tomēr līdere Jūrmalas «Spartaks» atrodas vien četru punktu attālumā.

«Jau pirms sezonas tika prognozēts un tagad tas pierādās laukumā, ka šogad jebkura komanda pret jebkuru var zaudēt punktus. Čempionātā, kurā katri trīs punkti jāizcīna ar asinīm, būs divtik liels prieks uzvarēt,» pauda Verpakovskis.

«Šis man ir ceturtais gads virslīgā un tik grūti tikt pie uzvarām atsevišķās spēlēs vēl nav bijis. Grūti izcelt vienu favorīti, jo komandu sniegums kārtu no kārtas mainās.»

««Metta«/LU un «Babīte«/»Dinamo» komandām būs grūti, bet pārējās sešas var cīnīties par titulu. Jā, pašlaik RFS atpaliek punktu ziņā, bet ne spēles kvalitātē. Viņi savus punktus vēl dabūs un gan jau turpmāk veiksme atgriezīsies arī pie viņiem,» Verpakovskis izteicās par aizraujošo virslīgas sezonu.

Pirms sezonas Verpakovskis pauda, ka «Liepāja»/«Mogo» komandas šī gada budžets varētu būt aptuveni 800 000 eiro, paužot apņēmību 4-5 gadu laikā sasniegt UEFA Eiropas līgas grupu turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu