Madrides «Real» triumfē «La Liga» čempionātā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Madrides «Real» komanda svētdien pirmo reizi kopš 2012.gada kļuva par Spānijas čempioni futbolā. Spānijas čempionāta noslēdzošās kārtas mačā Madrides vienība izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica «Malaga», kas tai arī nodrošināja triumfu vietējā līgā.

Šī mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja «Real» zvaigzne Krištianu Ronaldu, kuram tie bija 40.vārti sezonā, bet 55.minūtē pārsvaru dubultoja francūzis Karims Benzemā.

Līdz ar to Madrides klubs ticis pie sava 33.Spānijas čempiontitula, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Šī vienība 3.jūnijā otro gadu pēc kārtas var tikt arī pie UEFA Čempionu līgas trofejas, jo to gaida fināls pret svētdien par Itālijas čempioni kronēto Turīnas «Juventus».

«Real» šīs sezonas sīvākā pretiniece «Barcelona» tikmēr svētdien ar 4:2 (0:1) savā laukumā pieveica «Eibar», kas gan cīņas izskaņā palika mazākumā.

Barselonas vienībai šis nebija no vieglākajiem mačiem, jo tā 61.minūtē nonāca iedzinējos ar 0:2, tomēr noslēdzošo pusstundu mājinieki aizvadīja pavisam citā ritmā, gūstot uzvaru, to pēdējās minūtēs nodrošinot argentīniešu zvaigznei Lionelam Mesi.

Tiesa, iepriekšējo divu sezonu Spānijas čempionei «Barcelona» tik un tā šī sezona jānoslēdz otrajā vietā.

Tikmēr šīs sezonas trešā spēcīgākā Spānijas komanda Madrides «Atletico» svētdien savā laukumā ar 3:1 (2:0) apspēlēja Bilbao «Athletic».

Spānijas čempionāta noslēgumā Madrides «Real» izcīnīja 93 punktus 38 spēlēs, kamēr par trim punktiem no tās atpalika «Barcelona». Tikmēr pie 78 punktiem tika «Atletico», bet ceturtā ar 72 punktiem bija «Sevilla», kam ar 67 punktiem sekoja «Villarreal».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu