Krištianu Ronaldu draud četru mēnešu cietumsods

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas nodokļu inspekcija paziņojusi, ka viens no pasaules labākajiem futbolistiem Krištianu Ronaldu no Madrides «Real» komandas izvairījies no nodokļu maksāšanas, vēsta «Cadena SER».

Laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam viņš nodokļos nav nomaksājis astoņus miljonus eiro.

Ronaldu lieta nodota Ekonomisko noziegumu apkarošanas departamentam. Tālāk tā var tikt nodota tiesai, un tad sekot finansiāla soda sankcijas. Tāpat var draudēt cietumsods.

Ja Ronaldu darbības tiks klasificētas kā administratīvs pārkāpums, tad nāksies šķirties no 8 miljoniem eiro. Bet, ja tiks uzskatīts, ka futbolists veicis nodokļu noziegumu, tad viņam draud iepriekš minētās naudas summas sods un cietumsods līdz četriem mēnešiem.

Futbolista pārstāvji norādījuši, ka Ronaldu nodokļu noteikumus pārkāpis neapzināti.

Saskaņā ar nodokļu departamenta rīcībā esošo informāciju, lai slēptu savu naudu, Ronaldu izmantojis ofšoru kompānijas.

Nodokļu skandālos Spānijā iesaistītas arī citas pasaules līmeņa futbola zvaigznes. Trešdien Spānijas Augstākā tiesa apstiprināja 21 mēneša cietumsodu un 2,09 miljonu eiro lielu naudas sodu Argentīnas futbola zvaigznei Lionelam Mesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu