Kas uzvarēs - «Real» uzbrukums vai «Juventus» aizsardzība?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFP/LETA/TVNET

Velsas galvaspilsētā Kārdifā sestdien noskaidros UEFA Čempionu līgas sezonas uzvarētāju. Finālā spēkosies divi futbola grandi, kuriem diametrāli atšķiras stiprās puses. Spānijas vienība Madrides «Real» centīsies izmantot savus trumpjus uzbrukumā, savukārt Itālijas komanda Turīnas «Juventus» liks pretī spēles disciplīnu un dzelžaino aizsardzību. Mača sākums plkst.21.45 pēc Latvijas laika, un cīņu tiešraidē varēs vērot TV6 kanālā.

UEFA Čempionu līgas finālu abas komandas sasniedza gana pārliecinoši. 12 aizvadītajos mačos nedaudz labāk veicās «Juventus» futbolistiem, kuri guva deviņas uzvaras un trīs reizes spēlēja neizšķirti. Savukārt «Real» vienība tikpat spēlēs guva par vienu uzvaru mazāk.

«Real» futbolisti līdz šim turnīrā kopumā guvuši 32 vārtus, kamēr «Juventus» pieticis tikai ar 21 precīzu sitienu, lai sasniegtu finālu. Par savu vārtu drošību vairāk rūpējušies Turīnas kluba spēlētāji, kuri 12 mačos bumbu savos vārtos ielaiduši tikai trīs reizes, kamēr «Real» zaudējuši 17 vārtus.

«Viņiem ir laba aizsardzības līnija. Tomēr, lai cik labi ir aizsargi, vienmēr aizsardzībā var atrast vājos punktus, ko arī centīsimies izdarīt. Abas komandas mēģinās izmantot pretinieku kļūdas. Kura komanda mazāk kļūdīsies, tā arī droši vien uzvarēs,» UEFA mājaslapā citēts «Real» zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš šosezon šajā turnīrā 12 mačos guvis 10 vārtus.

«Real» futbolisti, skaitot visas līgas kopā, spējuši gūt vismaz vienus vārtus jau 64 mačos pēc kārtas. Madrides klubs UEFA Čempionu līgas finālā spēlēs trešo reizi pēdējo četru gadu laikā, turklāt pērn un 2014.gadā trofeju izdevās izcīnīt.

«Madridei ir savas stiprās puses. Tā ir neparasta komanda ar ļoti tehniskiem spēlētājiem. Viņi ir pieraduši pie šāda līmeņa spēlēm. Šis būs lielisks fināls. Mums vajadzētu būt pateicīgiem, ka esam tikuši tik tālu šajā turnīrā, taču šoreiz gribam turēt trofeju savās rokās,» sacīja «Juventus» galvenais treneris Masimiliano Alegri.

«Juventus» pieredzējušais vārtsargs Džanluidži Bufons pirms gaidāmās cīņas atzīst, ka viņš nedaudz jūt bailes. «Tās ir bailes, kas ir vajadzīgas pirms šāda līmeņa spēlēm. Ir jāatrod drosme šīs bailes pārvarēt, kas man parasti arī izdodas. Tāpēc jūtos daudz spēcīgāks par cilvēkiem, kas saka, ka viņi nekad nebaidās. Spēlēsim ar pārliecību. Mēs negribam, lai pēc finālsvilpes būtu ko nožēlot,» 39 gadus vecais futbolists sacīja intervijā «Mediaset».

Abas komandas finālu varēs aizvadīt teju spēcīgākajos sastāvos. Neskaidra ir «Real» pussarga Gereta Beila iekļaušana sākumsastāvā - viņš nav pilnībā atguvies no potītes savainojuma. Zīmīgi, ka cīņa par turnīra balvu notiks Beila dzimtajā pilsētā Kārdifā.

Eiropas prestižākajos klubu turnīros savā starpā abas komandas tiksies 19. reizi. Līdz šim katrai komandai ir pa astoņām uzvarām, kā arī divas cīņas noslēgušās neizšķirti. Zīmīgi, ka savstarpējos dueļos vairāk vārtu guvuši «Juventus» futbolisti - 21 pret 18.

«Juventus» divas reizes uzvarējusi UEFA Čempionu līgā, no kurām pēdējā bija 1996.gadā. Savukārt «Real» šajā turnīrā triumfējusi divreiz iepriekšējo trīs sezonu laikā, bet kopumā izcīnījusi 11 titulus.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas klubu «Atletico». Savukārt «Juventus» šā turnīra finālā spēlēja 2015.gadā, piedzīvojot zaudējumu Spānijas vienībai «Barcelona».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu